Чернівці спечуть іменинний 100-кілограмовий торт

Чернівці спечуть іменинний 100-кілограмовий торт

Укрінформ
На День міста у Чернівцях покажуть театралізоване дійство на основі різних легенд про обласний центр, а всіх охочих пригощатимуть 100-кілограмовим тортом.

Про підготовку до святкування розповіли на брифінгу в міській раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Участь у цьогорічному святі візьмуть 377 підприємців з 19 регіонів України. На відкритті покажуть цікаве театралізоване дійство, яке присвячене різним легендам про Чернівці. Окремо чернівчан і гостей міста готуються радувати кондитери. Вони готують 100-кілограмовий торт, яким пригощатимуть всіх на Центральній площі міста 6 жовтня о 14 годині. Традиційно готують подарунок місту й наші ковалі. Який саме – це поки що таємниця", – зазначив керівник департаменту економіки Чернівецької міськради Віталій Гавриш.

Крім того, на площі Пресвятої Марії розгорнеться традиційний Мистецький узвіз. А на вулиці Ольги Кобилянської свої вироби презентуватимуть представники Чернівецького фортелю, також там буде книжкова продукція. Діятиме й виставка робототехніки.

Читайте також: Оригінальну нічну фотозону презентують у Чернівцях

Як повідомляв Укрінформ, урочисте відкриття святкування 610-ї річниці від дня першої письмової згадки про Чернівці відбудеться 6 жовтня о 12:00 біля Ратуші.

У межах святкування Дня міста пройдуть фестиваль гуцульської культури, різноманітні спортивні змагання, презентація оригінальної нічної фотозони, переберія статуї Європи, виступи переможців фестивалю "Червона рута", святкові концерти та лазерне шоу.

Із детальною програмою заходів до Дня Чернівців можна ознайомитися тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-