Зону відчуження

Зону відчуження "відкривають" для дітей - обіцяють майстер-класи

Укрінформ
Інформаційний центр, що відкрився на межі зони відчуження, у майбутньому працюватиме зі школами.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу розповів керівник МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком" Олександр Сирота.

"Щоб реалізувати цей проект, я 5 років тому переїхав з Києва до м. Дитятки. Наскільки він був потрібен? Це перший інформаційний центр, який має працювати з громадськістю. Його послугами зможуть користуватися громадські організації, державні підприємства. Центр може проводити майстер-класи для дітей. Для відвідування зони діє вікове обмеження - 18 років, але багато хто хотів би сюди потрапити. Ми зможемо працювати з такими дітьми, наприклад, з місцевих шкіл. Вони приїжджатимуть сюди, отримуватимуть інформацію, робитимуть щось цікаве", - сказав Сирота. 

За його словами, у майбутньому інфоцентр планує співпрацювати з різними українськими школами задля підвищення рівня інформування серед дітей.

"Центр тільки відкрився, механізму взаємодії зі школами поки що немає. Але ми, як організація, що це ініціювала, сподіваємося, що все саме так і працюватиме", - сказав Сирота. 

Він додав, що до сфер діяльності центру належатиме не лише надання інформації громадянам, а й пришвидшення процесу пропуску громадян на територію зони відчуження завдяки роботі з електронними квитками. 

Читайте також: На кордоні зони відчуження збудували енергонезалежний інфоцентр

"Людина, яка хоче сюди потрапити, раніше не могла отримати жодної інформації, адже на кордоні немає нікого, окрім поліції. Зараз тут з'явилися представники державного підприємства, яке надає інформацію. Тобто, будь-яка людина може приїхати і отримати інформацію, яка цікавить", - зазначив Сирота. 

Як повідомляв Укрінформ, створення інформаційного центру ініціювали громадські організації за підтримки Державного агентства з управління зоною відчуження, ДП "Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження", програми малих грантів ПРООН та Глобального екологічного фонду. Грантовий проект Програми впроваджувався МГО "Центр ПРИПЯТЬ.ком" як механізм впровадження у життєдіяльність місцевих громад системи знань про екологічну безпеку та сталий розвиток Поліського району. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-