"Його величність, ніжинський огірок" знову запрошує на Чернігівщину

Укрінформ
У суботу, 15 вересня, в місті Ніжині Чернігівської області відбудеться традиційний фестиваль "Його величність, ніжинський огірок".

Про це повідомив відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Ніжинської міської ради.

"Цього року міською владою проводиться вже сьомий  фестиваль "Його величність, ніжинський огірок". Це справжнє щорічне свято творчості, де учасники дивують різноманітними презентаціями, виставками, смачними дегустаціями та асортиментом домашніх рецептів, присмачених фантазією і національним колоритом", - йдеться в анонсі.

Міськрада зазначає, що фестиваль щороку набирає обертів, а ніжинці вкотре доводять вірність традиціям своїх давніх предків і власну спроможність розвивати їх і примножувати.

Читайте також: На Житомирщині вихідними відбудеться три фестивалі

Як відомо, слава про ніжинські огірки йде світом уже понад 350 років. Чумацькими обозами, а потім і вагонами з Ніжина розходилися діжки з цим овочем аж до європейських столиць. Вони стали національною гордістю українців. Майже століття солоні й консервовані  ніжинські огірки експортуються до багатьох країн світу й сьогодні є візитівкою Ніжина.

Насіння огірків і рецепти їхнього засолювання привезли до міста греки, які в середині XVII століття оселилися в Ніжині. У 2005 році біля Ніжинського консервного заводу було встановлено пам’ятник огірку, який на той час був першим в Україні, присвяченим овочу.

У міськраді нагадують, що торік на фестивалі "Його величність, ніжинський огірок" вперше була запущена "огіркова" ракета, яку виготовили вихованці та колектив місцевої станції юних техніків. "Родзинки" нинішнього свята обіцяють презентувати безпосередньо його відвідувачам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-