Найпопулярніші локації Кропивницького, біля яких варто сфотографуватися закоханим

Найпопулярніші локації Кропивницького, біля яких варто сфотографуватися закоханим

Укрінформ
У Кропивницькому серед багатьох пам’ятників, постаментів, споруд арт-зварювання та іншого встановлено кілька фотозон для закоханих. Світлини з ними лідирують у соцмережах. 

Шаленою популярністю ці локації користуються серед молодят, інформує кореспондент Укрінформу.

Однією з найдавніших локацій є залізний пішохідний міст на набережній Кропивницького. В народі його містяни прозвали "Міст закоханих" або "Міст кохання". На ньому чи не кожна подружня пара в обласному центрі залишила замок із написом, а ключ жбурнула в Інгул.

Wikimapia
Фото: Wikimapia

Неподалік мосту на вулиці Соборній розташовано "Відкрите серце". На цьому майданчику можна зробити фото з панорамою міста. З’явилася інсталяція восени 2012-го.

artkovka.com.ua
Фото: artkovka.com.ua

Біля міської ради в Кропивницькому в 2009 році за проектом головного архітектора міста Вадима Мезріна встановили проект "Стріла амура". Його закохані містяни майже одразу після встановлення почали обмальовувати іменами та чіпляти замки.

Wikimapia

Фото: Wikimapia

Читайте також: До Кропивницького з'їдуться шанувальники пішохідного й велотуризму
Фото: dostyp.com.ua
Фото: dostyp.com.ua

Останні два роки в обласному центрі відновили традицію встановлювати проекти на тему кохання. Так, торік у День закоханих (14 лютого) біля приміщення ЦДПУ ім. Винниченка з’явилася друга лавка для закоханих.

Фото: CBN
Фото: CBN

12 вересня 2018 року біля Донецького медичного університету в Кропивницькому урочисто відкрили лавку під назвою "Закохані ліхтарі". Авторка проекту Аміна Козин реалізувала таку ініціативу, подавши проект на громадський бюджет та перемігши в ньому. За її словами, ідею для створення такого місця відпочинку запозичила в одному з містечок Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-