Всесвітні ігри кочівників: українка завоювала

Всесвітні ігри кочівників: українка завоювала "бронзу" у стрільбі з лука

Укрінформ
На Всесвітніх іграх кочівників, які проходять у Киргизстані, третє місце у стрільбі з традиційного лука за правилами Туреччини серед жінок завоювала глава правління Федерації стрільби з лука Дніпра Катерина Федорова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця проведення ВІК-2018. 

Змагання лучників проходили кілька днів у гірській ущелині Кирчин. По стрільбі з традиційного лука серед чоловіків і жінок у змаганнях взяли участь 153 спортсмени (110 чоловіків і 43 жінки) з 23 країн. Вони змагалися у кількох дисциплінах, зокрема у стрільбі з традиційного лука на дальність за правилами Угорщини, за правилами Туреччини і за правилами Південної Кореї. 

Таким чином, серед 153 спортсменів український лучник виявився в числі найкращих, продемонструвавши на ВІК-2018 свою майстерність і цілеспрямованість. 

З України на ці змагання прибуло троє лучників. Це Олег Куликов із Запоріжжя, який до того ж сам виготовляє луки, а також подружжя лучників з Дніпра - глава правління Федерації стрільби з лука Дніпра Катерина Федорова та її чоловік, капітан Дніпровскої команди лучників і чемпіон Кубка завоювання Денис Зібров. 

Проте при цьому українські спортсмени поскаржилися на те, що їх зусилля не знайшли належної підтримки з боку держави, та їх участь у ВІК-2018 була виключно особистою ініціативою. 

Сама стрільба з традиційного лука на Всесвітніх іграх кочівників привертає увагу глядачів не лише майстерністю спортсменів, а й барвистістю і неповторністю їх костюмів. Настільки колоритного видовища, як лучники на Всесвітніх іграх кочівників, важко собі уявити. Тут всілякі головні убори, різні види луків ручної роботи, стріли, найкрасивіші костюми і образи. Не відомо, що більше зачаровує гостей, - сама стрільба чи її виконавці. 

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня у Киргизстані відкрилися ІІІ Всесвітні ігри кочівників. 8 вересня ввечері відбудеться їх урочисте закриття. Учасники змагалися у 37 видах спорту. Серед них - 16 киргизьких національних видів спорту і 21 спортивна дисципліна, традиційна для інших кочових народів. Основні види змагань - це 8 різних видів кінних скачок на різні дистанції, 13 варіантів боротьби, до числа яких цього року увійшло японське сумо, а також 5 дисциплін по стрільбі з традиційного лука, у тому числі й верхи на конях. 

Читайте також: III Всесвітні ігри кочівників: перегони, боротьба та стрілянина з лука

Від України у змаганнях на ВІК-2018 взяли участь 23 спортсмени. Вони змагалися в таких видах спорту, як армрестлінг, мас-рестлінг, самбо, сумо і традиційна стрільба з лука. Українці завоювали 9 медалей на цих іграх.

Всесвітні ігри кочівників є своєрідним аналогом Олімпійських змагань в етнічних видах спорту. 

Вперше Всесвітні ігри кочівників пройшли 2014 року і стали незабутнім, яскравим явищем у спортивному і культурному житті країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-