Рівненщина готується показати

Рівненщина готується показати "Красносільські вітряки"

Укрінформ
У Рівненській області готуються до проведення традиційного регіонального фестивалю народної творчості, історії та побуту “Красносільські вітряки”.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів селищний голова Гощі Микола Панчук.

"Такою імпрезою, яку проводитимемо 23 вересня, хочемо популяризувати народні звичаї, обряди, традиційне народне мистецтво, автентичні ремесла і кухні, що побутують у регіонах України. Дійство відбуватиметься у мальовничому куточку - на галявині, де стоїть Красносільський вітряк, побудований чехом Іваном Клічником ще у 1895 році. Вітряк - один з найстаріших в Україні", - зазначив Панчук.

Читайте також: У "Вервольфі" під Вінницею влаштують фестиваль реконструкторів

У програмі фестивалю - виступи творчих колективів із Житомирської, Рівненської, Одеської, Луганської, Тернопільської, Волинської та Черкаської областей, дегустація традиційних українських страв, виставка речей ручної роботи від місцевих майстрів.

Також під час заходу передбачено туристичні екскурсії мальовничими околицями краю, майстер-класи місцевих умільців, змагання за титул власника найкращого традиційного костюму, конкурс на найкращу презентацію традиційної української страви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-