На горі Томнатик триває етно-фестиваль

На горі Томнатик триває етно-фестиваль

Фото
Укрінформ
На території колишньої радіолокаційної  станції «Памір», що на горі Томнатик Чернівецької області триває дводенний етно-фестиваль «Любіть Буковину, бо вона того варта».

Про це з місця проведення заходу повідомляє кореспондент Укрінформу.

У рамках проведення фестивалю відбулася конференція «Інноваційні інструменти розвитку сільських територій» за участю делегацій Донецької, Рівненської, Хмельницької та Вінницької областей.

Етно-фестиваль на горі Томнатик / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

«Ми раді вітати гостей з різних куточків України в одному із найгарніших місць не лише нашої області, а й, напевно, цілої країни – на горі Томнатик. Минулого року ми започаткували цю традицію і сьогодні проводимо уже другий такий етно-фестиваль на колишній військовій базі «Памір». Тут були розміщені унікальні радари. Сьогодні ці об’єкти ми перетворюємо на мекку туризму. Ми хочемо зробити тут культурно-мистецький центр. Хочемо зробити, щоб усі військові об’єкти слугували лише для мирних цілей. Маємо усе для цього робити, щоб у нашій країні запанував мир. Це те, що нам потрібно», – сказав під час представлення туристичного потенціалу Буковини керівник відділу з питань туризму Чернівецької ОДА Володимир Фурдига.

Дістатись до місця проведення фестивалю було непросто через те, що зливи, які пройшли напередодні, порозмивали гірські дороги. Але краєвиди на території «Паміру» справді заворожують.

Відвідувачі заходу мають нагоду скуштувати страви національної гуцульської кухні, придбати сувенірну продукцію, продукти бджільництва, вироби з дерева та лози, насолодитись виступами народних колективів та бардів, відвідати показові виступи патріотичного спрямування: техніки, засобів порятунку, кінологів, а також розважитись на «етно-дискотеці».

Як повідомили кореспонденту Укрінформу організатори заходу, під час фестивалю на території станції «Памір» здійснили мрію особливого хлопця. Він знаходиться в інвалідному візку і завжди мріяв побачити Карпати. Тепер це здійснилося – хлопця підняли на Томнатик.

Читайте також: Фестиваль пропонує туристам підкорити найвищу гору Буковинських Карпат

Фестиваль на Томнатику започаткований до Дня Незалежності минулого року. Він покликаний сприяти розвитку туризму на Буковині.

У Чернівецькій ОДА повідомили, що на проведення фестивалю виділено 120 тисяч гривень. Завершиться фестиваль сьогодні увечері вогняним шоу та дискотекою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-