Фестиваль у Кам'янці виведе на вулиці броньовики

Фестиваль у Кам'янці виведе на вулиці броньовики

Укрінформ
Безпрецедентна кількість техніки буде залучена для проведення Військово-історичного фестивалю "Остання столиця", що відбудеться 24-25 серпня у Кам'янці-Подільському.

Про це повідомляється на сторінці Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника в Facebook

"Підготовка набирає обертів! В цьому році плануємо залучити безпрецедентну кількість техніки! Вперше в Україні у відтворенні боїв буде використано три броньовики "Остін" і дві машини. Цікаво, що за час існування армії УНР було всього 7 броньовиків", – йдеться в публікації.

Безпосереднє відтворення бою відбудеться 24 серпня.

Фестиваль "Остання столиця" присвячений драматичним подіям 1919 року, коли місто Кам’янець-Подільський ненадовго стало тимчасовою столицею Української Народної Республіки. Відвідувачі фестивалю зможуть побачити відтворення історичних подій, які відбувалися в місті на початку XX століття. У програмі фестивалю – військова муштра, презентація історичного бою, тактичні маневри від реконструкторів.

Читайте також: Бершадські лісівники кличуть на етноекофестиваль

Сама реконструкція боїв – це видовищне дійство, насичене автентичними деталями. Гості ознайомляться з нюансами військового мистецтва, військового побуту, тактики, одностроїв, зброї і спорядження армії УНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-