Рівненщина може похвалитися наймістичнішим місцем України

Рівненщина може похвалитися наймістичнішим місцем України

Фото
Укрінформ
Тараканівський форт, або Нова Дубенська фортеця – одне з найцікавіших місць Рівненщини, яке для мандрівників стало наймістичнішим в Україні.

Про це повідомляє місцеве видання Light

"Містичну назву форт отримав від села Тараканів, поблизу якого, власне, й розташований. Це неймовірне місце дивує не тільки легендами, але і своїм розмахом. Чого вартий лише тунель, розташований під зовнішніми стінами, завдовжки близько 100 метрів. Сьогодні ж ми можемо побачити лише руїни, які залишилися від колись величної фортеці", - йдеться в повідомленні.

Фортецю збудували ще в XIX столітті для захисту західних кордонів Російської імперії. Під час Першої світової війни росіяни вирішили, що форт їм не дуже потрібен – вони здали фортецю полякам майже без бою. Та згодом змінили свою думку. В результаті форт, зруйнований власною ж артилерією, був відбитий.

У роки Другої світової війни Нова Дубенська фортеця була здана іншому ворогові – вже нацистським загарбникам.

Читайте також: "Тунелем кохання" на Рівненщині можна буде мандрувати й уночі

Згідно з деякими легендами, в цьому місці німці проводили випробування секретної зброї. Також ходять чутки про те, що форт перетворився на місце, в якому живуть привиди. Їх основою може бути те, що на початку ХХ століття тут загинуло дуже багато солдатів.

Фото: Володимир Тарасов/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-