Томнатик знову прийме патріотичний фестиваль

Томнатик знову прийме патріотичний фестиваль

Укрінформ
У Чернівецькій області готуються до проведення фестивалю «Любіть Буковину, бо вона того варта», що має відбутися 25-26 серпня на території колишньої військової радіолокаційної станції «Памір» на горі Томнатик, що в селі Шепіт.

Про це йшлося під час засідання організаційного комітету з проведення свята, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА. 

«Цей фестиваль, що започаткований минулого року, має на меті розвиток туризму та розвиток карпатського регіону Чернівецької області. У нас багато роботи в цьому напрямку. Докладаємо зусиль для будівництва автодоріг та відкриття міжнародних пунктів пропуску на Путильщині, але разом з цим треба дивитися на цей регіон комплексно. Буковина має чим похизуватися. Це і традиції, і кухня, і природні надбання. Все це треба показати українському та закордонному туристу», – зауважив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук.

У святковій програмі – концерт, етнодискотека, показові виступи прикордонного загону, дитяча вікторина «Люби і знай свою Буковину», фаєр-шоу. 

Читайте також: Учасників фестивалю на Закарпатті поведуть у праліси

За словами директора чернівецького Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяни Татарчук, також у межах фестивалю в одному із розписаних куполів буде проведено конференцію «Розвиток туризму», на яку запросять понад 50 гостей з різних областей країни, представників Міністерства регіонального розвитку України й гостей із-за кордону.

Організатори фестивалю обіцяють представити на ньому вироби народних майстрів (вишивку, вироби з дерева тощо), традиційну гуцульську кухню, облаштувати зони відпочинку й наметове містечка, подбати про транспортне забезпечення високопрохідним транспортом для учасників заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-