Ентузіасти відкрили туристам красу водоспадів Тернопільщини

Ентузіасти відкрили туристам красу водоспадів Тернопільщини

Укрінформ
Екологічну акцію з розчищення каньйону з каскадом Русилівських водоспадів, що на Тернопільщині, провела група екологів та громадських активістів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів в.о. начальника обласного відділу туризму Ростислав Яцків.

"Буревії та дощі ускладнили доступ до однієї з туристичних родзинок краю - каскаду Русилівських водоспадів. Повалені дерева, замулені ділянки екостежки уздовж 3-кілометрового каньйону, де розташовані 15 різновеликих водоспадів, – такий наслідок стихії. Але завдяки активістам, учасникам навчально-дискусійного семінару "Екосвідомість як складова екотуризму" та місцевої громади нам вдалося розчистити підходи та оглядові майданчики біля водоспадів", - зауважив Яцків.

Учасники екоакції не тільки розчистили близько десятка завалів уздовж каньйону, але й проклали імпровізовані сходи з перилами для зручності туристів й екскурсантів.

Читайте також: Мощі XIX століття відкопали біля Тернопільського замку

Довідково. Водоспади поблизу села Русилів Тернопільської області розташовані на правому березі річки Стрипа, в глибокому каньйоні серед густого лісу. Це – гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення, де з-під землі б’ють потужні джерела, утворюючи водоспади й невеличкі озерця, які часто порівнюють із Плітвіцькими озерами в Хорватії. Загалом тут нараховується 15 водоспадів. Один із них має 11-метрову висоту, ширина окремих водограїв – до 15 метрів.

Красу водоспадів доповнюють вишнево-червоні та блакитно-зелені товщі гірських порід на схилах, завислі над каньйоном пористі гірські породи – вапнякові туфи. На деяких із них можна розгледіти відбитки листя й залишки давніх тварин, які водилися у цих околицях мільйони років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-