Омелян пояснив, чому бракує місць у поїздах на популярні напрямки

Омелян пояснив, чому бракує місць у поїздах на популярні напрямки

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив, чому не вистачає місць у поїздах на популярні напрямки.

Про це він зазначив на прес-конференції у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Все дуже просто: попит на пасажирські перевезення зростає, кількості рухомого складу не вистачає. Бо коши в це ніколи не інвестувались. Вони або крались, або списувались на пріоритетні для залізниці вантажні перевезення. Але й там великої радості немає. 25 відсотків продукції українських компаній не були перевезені Укрзалізницею через відсутність тяги, не кажучи про вагони”, - зазначив міністр.

Читайте також: Омелян про затримки авіарейсів: У Європі 50 тисяч людей щодня вилітають із запізненням

За його словами, те, що ремонтується, - або погано ремонтується або взагалі не ремонтується, тому виникає питання щодо корупційної складової.

Омелян наголосив, що допоки не буде кардинального рішення щодо очищення компанії, підвищення її ефективності і реальної боротьби з корупцією, не буде ладу на підприємстві.

Щорічно з компанії зникає в невідомих напрямках 15 мільярдів гривень, зазначив міністр, додавши, що матеріали стосовно цього передані і в Національне антикорупційне бюро, і в Генпрокуратуру, і в Нацполіцію, і в СБУ. “Головне, щоб розслідування по них не затягнулось надто довго. Адже воно вже триває три роки”, - наголосив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-