Поїзд чотирьох столиць стартує з Києва наприкінці вересня

Поїзд чотирьох столиць стартує з Києва наприкінці вересня

Укрінформ
Поїзд Рига – Вільнюс – Мінськ – Київ вирушить у перший рейс із української столиці 28 вересня цьогоріч.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на брифінгу за результатами пленарного засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, яке відбулось 17 липня у Львові, інформує прес-служба Мінінфраструктури. 

"Минулорічний порядок денний, який був погоджений у Литві, дав результат цього року. Ми маємо потяг чотирьох столиць (Рига – Вільнюс – Мінськ – Київ), який стартує 28 вересня з Києва. Ми будемо мати пряме авіаційне сполучення між Вільнюсом і Львовом та низку інших перспективних проектів", – сказав Омелян.

Він додав, що товарообіг між Україною і Литвою активно зростає: за підсумками 2017 року ріст становить майже 40% і є подальше збільшення.

Українську частину делегації очолив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Литовську частину Міжурядової українсько-литовської комісії очолив міністр економіки Литовської республіки Віргініюс Сінкявічюс. У складі литовської делегації працювали Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, віце-міністр Міністерства транспорту і комунікацій Литовської Республіки Ричардас Дегутіс.

Читайте також: Укрзалізниця майже половину квитків продає онлайн

Сінкявічюс зазначив, що співпраця з Україною має хороші перспективи.

"Я думаю, що прогрес, який ми плануємо зробити в транспорті, з'єднавши наші країни авіацією та поїздами, відкриє ще більше можливостей нашим громадянам приїхати і побачити прекрасну державу Україну, а українцям – Литву. Україна є пріоритетом номер один для Литви з точки зору євроінтеграційних процесів, це одне із головних робочих питань, і Литва готова допомогти Україні максимально", – сказав він.

Під час засідання міжурядової комісії Омелян висловив вдячність за активну зацікавленість та увагу литовської сторони до процесу реформування різних галузей України та наголосив на важливості досвіду Литви для модернізації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-