Уряд готує рішення, які посилять відповідальність туркомпаній - Гройсман

Уряд готує рішення, які посилять відповідальність туркомпаній - Гройсман

Укрінформ
Український уряд думає про те, як посилити відповідальність туристичних компаній і усунути ситуації, коли вони не виконують своїх договірних зобов'язань перед громадянами.  

Про це сказав cьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман, інформує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"Кабінет міністрів України (...) готує рішення, які сприятимуть усуненню прикрих випадків порушення чи невиконання умов договорів зі споживачами туристичних послуг, а також посилять відповідальність туристичних компаній", - сказав Гройсман.

Читайте також: Літак МАУ не долетів до Мілана, ще три рейси авіакомпанії скасовані

Він наголосив, що наразі туристичний бізнес – переважно є приватним і ліцензується згідно із законодавством. Оперативно відслідкувати потужності компаній і зіставити це з обсягом підписаних договорів зі споживачами майже неможливо. Водночас наявні факти неналежного виконання договірних умов – це «серйозний дзвінок, що є проблеми» і потрібно переглядати кваліфікаційні вимоги до туркомпаній та авіакомпаній.

Прем'єр-міністр сказав, що дав доручення першому віце-прем’єру Степану Кубіву спільно з Міністерством інфраструктури утворити групу, оцінити ситуацію і "привести до відповідальності компанії (які неналежним чином ведуть свою діяльність)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-