На Закарпатті запалять

На Закарпатті запалять "Лемківську ватру"

Укрінформ
У селі Ворочово Перечинського району Закарпаття 15 липня влаштують традиційний фестиваль "Лемківська ватра". 

Як повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, цьогоріч свято етнічної культури відбудеться вже ввосьме.

Відвідувачів закликають одягти вишиванки й долучитися о 10.00 до святкових молебнів у місцевих храмах і Свято-Покровському чоловічому монастирі с. Ворочово. А о 13.00 відбудеться покладання вінків та квітів до Пам'ятного хреста полеглим Січовим стрільцям у мікрорайоні Яслище.

Читайте також: У Чернігові "Сіверські вікінги" оживлять історію

Власне фестивальна частина на території стадіону с. Ворочово розпочнеться о 14.00 з урочистого відкриття і традиційного запалення символічної лемківської ватри. 

Далі на гостей чекають виступи дитячих колективів, ігри, забави, концерт лемківських колективів і виконавців художньої самодіяльності, виставка творів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та майстер-класи з традиційних лемківських ремесел, дегустація лемківських страв і насамкінець – виступи народних та естрадних колективів, народні гуляння.

Читайте також: Гуцульське весілля покажуть на фестивалі в Карпатах

Також організатори інформують, що для гостей фесту передбачено курсування автобуса з міста Перечин до села Ворочово і в зворотному напрямку. 

Відправлення з Перечина (центральний скверик): 14.00, 16.00 та 18.00. 

Відправлення з с. Ворочово: 15.30, 17.45 і 21.00. 

Метою заходу є збереження і розвиток самобутнього народного мистецтва лемків, їхніх звичаїв та обрядів, а також – популяризація туристично-рекреаційних можливостей краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-