Івано-Франківщина показала свої гастрономічні принади для туристів

Івано-Франківщина показала свої гастрономічні принади для туристів

Укрінформ
В Івано-Франківську презентували гастрономічні турмаршрути і локації, які мають розвивати внутрішній туризм в області й підтримувати місцевих виробників екопродуктів.

Про це повідомляє управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА. 

"Україну іноземці, насамперед, знають як дестинацию борщу і вареників. Однак в етнографічних дослідженнях зафіксовано, що українська кулінарія налічує понад чотири тисячі рецептів різних страв із м’яса (особливо свинини), риби, овочів, яєць, молочних продуктів. Івано-Франківщина має свою гастрономічну ідентифікацію. Кулінарні традиції Прикарпаття є особливим і унікальним туристичним ресурсом, який за умови ефективної стратегії активізує в’їзний і внутрішній туризм", – йдеться в публікації.

У рамках заходу, зокрема, було представлено такі гастрономічні маршрути для туристів: "Смак Бойківщини", "Зцілення починається з душі", "Смачна Яремчанщина", "Смакуємо на Косівщині", "Гастрономічний туризм на Верховинщині", ферма "Покутський равлик".

Читайте також: Українські природа й кухня отримали нові туристичні проморолики

Презентації підготували представники Верховинського, Городенківського, Долинського, Коломийського, Косівського районів та Яремчанської міської ради.

Натомість, як зазначив начальник відділу туризму Віталій Передерко, гастрономічні локації та маршрути Івано-Франківщини – недооцінений ресурс внутрішнього і в’їзного туризму.

За його словами, наразі місцева влада приділяє велику увагу розвитку гастрономічних атракцій – в області відбувається впродовж року 14 таких фестивалів і свят.

Крім того, Передерко додав, що найближчим часом на сайті Івано-Франківської ОДА з’явиться розділ, присвячений гастрономічному туризму в регіоні.

Фото: if.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-