У Вінниці стартує

У Вінниці стартує "Купальський пікнік"

Укрінформ
У Вінниці з нагоди свята Івана Купала 6 липня стартує триденне фестивальне дійство "Купальський пікнік". На відвідувачів чекають квіти-велетні, екзотичні спортивні розваги, одруження по-українськи на один день, купальські хороводи й віночки, а також з фестиваль їжі та Холі-фест.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова.

"Купальський пікнік" ми влаштовуємо в місті втретє. Програма святкування буде дуже насиченою, розпочинаємо проводити свято 6 липня і завершуємо 8-го. Гості фестивалю обов’язково знайдуть для себе щось цікаве, адже будуть й екзотичні спортивні розваги, й концерти, й етніка – від плетіння купальських віночків та обрядових хороводів до одруження в національних костюмах",  - повідомила Дернова.

За її словами, "Купальський пікнік" триватиме впродовж трьох днів біля Вишенського озера, розташованого в парку Дружби народів.  Ця територія  перетвориться на величезну розважальну зону з найрізноманітнішими атракціями.

Читайте також: Житомирщина запрошує на "Купальські роси"

Так, Вінницька міська централізована бібліотечна система влаштовує Літературно-мистецький проект "Читай місто". Крім того, на гостей свята чекає цікава розважальна програма з різними зонами відпочинку, інтерактивні лекції для усієї сім’ї, фотолокації й тематичні інсталяції в 3D-форматі та з квітами-велетнями. А незаміжніх дівчат організатори запрошують познайомитися з обрядом плетіння купальського віночка та згодом взяти участь у купальських хороводах.

Сьогодні, в п’ятницю, з 15.00 до вечора на "Купальському пікніку" можна буде навіть одружитися в українських національних костюмах. Організатори називають це репетицією майбутнього весілля й видадуть молодятам сертифікат.

На озері протягом трьох днів безкоштовно навчатимуть веслуванню на байдарках, човні-драконі, SUP-дошках та човні для рафтингу. Можна буде взяти участь у змаганнях на байдарках і каное, зі стрітболу та пляжного волейболу.  "Родзинкою" ж спортивної  локації стане змагання з кануполо – гри з м'ячем на воді, схожої на американський футбол.

Щодня з опівдня і до вечора на фестивальному дійстві працюватиме "поліцейський майданчик", де  правоохоронці розповідатимуть про свою роботу, а дітям нададуть можливість вивчити правила дорожнього руху і навіть зробити селфі в поліцейській машині.

Читайте також: Бардівські пісні й купальське дійство: Голубі озера кличуть на фестиваль

У суботу по обіді на Вишенському озері розпочнеться водний батл: гості свята не тільки обливатимуть один одного, а й випробують себе у "змаганні" з пожежною машиною.

Впродовж усієї денної частини свята тут також триватиме концертна програма від творчих колективів та солістів міста, розважальна програма від вінницьких MC та діджеїв, веселі конкурси з подарунками, файєр-шоу, палатиме велетенське обрядове вогнище. 

Усі три дні святкувань тут також працюватиме фестиваль їжі Vinnytsia Food Fest . У неділю ж на "Купальському пікніку" відбудеться Холі-фест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-