Бардівські пісні й купальське дійство: Голубі озера кличуть на фестиваль

Бардівські пісні й купальське дійство: Голубі озера кличуть на фестиваль

Укрінформ
У VII Міжнародному фестивалі авторської пісні, що відбудеться на Чернігівщині 6-8 липня на одному з Голубих озер – Великому, – візьмуть участь чимало відомих бардів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний організатор фесту Іван Чаус.

"Буде, як ніколи, велике представництво - до нас їде дуже багато відомих бардів", - зауважив Чаус.

За словами представника однієї з чернігівських турагенцій Сергія Михайлюка, послухати виконавців авторської пісні на фестиваль зазвичай приїжджають тисячі людей з різних куточків України – Дніпра, Києва, Одеси, Сумської та Чернігівської областей. Торік фестиваль "Авторська пісня на Голубих озерах" посів перше місце серед таких заходів в Україні.

Відкриється фест у п’ятницю ввечері концертом бардів-лауреатів міжнародних конкурсів.

Традиційно фестиваль поєднується зі святом Івана Купала. Тому й програма його містить також фольклорні заходи. Відтак, фест пропонує гостям концерти як бардів, так і художніх колективів, виставку майстрів народно-ужиткового мистецтва, конкурс краси "Купальська квітка", велоекскурсію до садиби Софії Русової, туристичні та спортивні змагання. Суботню програму завершить феєричне купальське дійство на березі озера.

Читайте також: Житомирщина запрошує на "Купальські роси"

Для авторів-виконавців, які забажають взяти участь у конкурсній програмі, відбудеться прослуховування у так званих майстернях.

З детальною програмою фесту можна ознайомитися на сторінці заходу в Facebook

Варто зазначити, що Голубі озера – водойми в Ріпкинському районі Чернігівської області, розташовані за 500-1000 м на схід від залізничної станції Грибова Рудня поблизу села Олешня. Тут напрочуд чиста блакитного відтінку вода, що приваблює туристів з усього Полісся, інших регіонів України, а також закордону. Такий колір зумовлений тим, що дно кожного озера вкривають поклади кварцового піску, який використовується для виготовлення скла. Саме він надає воді блакитного відтінку. Раніше на місці Голубих озер були кар'єри, які з часом наповнилися джерельною водою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-