МЕРТ візьметься за посилення відповідальності туроператорів

МЕРТ візьметься за посилення відповідальності туроператорів

Укрінформ
Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів доручив створити робочу групу для врегулювання ситуації на туристичному ринку.

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, про це він сказав під час відповідної наради.

Зокрема, Степан Кубів доручив створити робочу групу, яка напрацює пропозиції змін до чинного законодавства у напрямках посилення ліцензійних вимог до провадження туроператорської діяльності, створення дієвого механізму реалізації цивільної відповідальності туроператора перед туристами, підвищення розміру фінансового забезпечення туроператорів, встановлення адміністративної відповідальності суб'єктів туристичної діяльності за порушення законодавства у сфері туризму та іншого.

Читайте також: Колапс туристичного ринку: «бульбашка» безвідповідальності рано чи пізно мала луснути

Також повідомляється, що наразі для оперативного реагування на випадки недобросовісної роботи туроператорів та відшкодування понесених внаслідок цього витрат Мінекономрозвитку радить звертатися з заявами до Держпродспоживслужби: 01001, м. Київ, вул. Б.Грінченка, 1, (044) 279 12 70, 278 84 60, 278 41 70, head@consumer.gov.ua.  До заяви необхідно додати фото- та відеоматеріали, копію договору на туристичне обслуговування, розрахункові квитанції понесених витрат тощо.

Як повідомляв Укрінформ, із 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то і діб, люди чекали в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором. Останній свою провину не визнає. Станом на 3 липня всі туристи, чиї рейси було затримано, вже прибули в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-