Омелян анонсував ревізію літаків на нерегулярних рейсах

Омелян анонсував ревізію літаків на нерегулярних рейсах

Укрінформ
Державіаслужба проведе технічну ревізію українських літаків, які використовують на нерегулярних рейсах.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом найближчих двох тижнів Державна авіаційна служба проведе повну технічну ревізію тих літаків, які використовують насамперед для нерегулярних перевезень. Прошу нікого не ображатися, якщо деякі з них визнають такими, що не відповідають належному технічному стану, якщо недоліки не будуть усунуті»,- сказав міністр.

Він також повідомив, що до кінця цього тижня на сайті Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби розмістять рейтинг авіакомпаній. 

«Його ( рейтинг - ред) оновлюватимуть щомісяця. Кожен громадянин, туроператор, турагентство зможе побачити якісну аналітику", - сказав Омелян.

Як повідомляв Укрінформ, з 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то й діб люди очікували в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ". Авіакомпанія Bravo Airways пояснила затримки рейсів на кілька діб невиплатою коштів туроператором. Останній своєї провини не визнає. 

Читайте також: Омелян заявляє про подолання "туристичної" кризи

Частина українських туристів вже прибула в Україну, а інші ще очікують на повернення. Зокрема, 2 липня повідомлялося, що близько 160 українських туристів не можуть вилетіти додому з відпочинку в Пальма-де-Майорка. Виліт повинна була здійснити авіакомпанія Yanair. У прес-службі туроператора Укрінформу пояснили затримку технічною несправністю літака компанії Yanair. Згідно з інформацією на сайті аеропорту "Київ", літак з Пальма-де-Майорки вже  прилетів в Україну.

2 липня також повідомлялося, що українські туристи, які понад добу провели в аеропорту албанської столиці Тирани через скасування своїх авіарейсів, вилетіли додому. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-