Перші туристи з Тунісу прибули в аеропорт

Перші туристи з Тунісу прибули в аеропорт "Київ"

Відео
Укрінформ
Перший із п'яти літаків з українськими туристами, які на кілька діб застрягли на "відпочинку" в Тунісі, приземлився в аеропорту "Київ".

Про це повідомляє "5 канал".

"Прибули перші українські туристи, які пробули в африканській країні від двох до п'яти зайвих днів. Люди відпочивали на різних курортах", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі вони "в досить пригніченому стані, дехто каже, що просто злий". Розповідають, що "приймаюча сторона" ставилася до них із розумінням, втім скаржаться, що Україна нібито не вживала заходів щодо їхнього повернення.

Також повідомляється, що є і зворотна проблема - з аеропорту "Київ" на відпочинок також не може вилетіти чимало людей.

За словами, оприлюдненими у соцмережі, заступника директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василя Кирилича, повернутися додому мають 850 співвітчизників, які постраждали внаслідок конфлікту між туроператором Oasis Travel та авіакомпанією Bravo Airways. 

Як повідомляв Укрінформ, близько 300 українських туристів понад дві доби не могли вилетіти до Харкова з аеропорту Монастир у Тунісі. За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань відносно повернення громадян України додому.

Крім того, в міжнародному аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) у понеділок скасовано кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways, сотні пасажирів якої продовжують чекати вильоту також і в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Компанії, що спричинили туристичний колапс, мають відповісти — Клімкін

Згідно з даними на сайті аеропорту "Київ", скасовано рейси до Ербіля (Ірак), Анталії, Даламана (Туреччина). Рейс до Шарм-еш-Шейха вилетів із запізненням на понад 2 години.

Водночас відзначається, що рейси у Бодрум (Туреччина) і Стокгольм (Швеція) повинні вилетіти вчасно.

У столичному аеропорту "Київ" (Жуляни) з 30 червня затримується кілька рейсів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ліцензії туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань, будуть скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-