Закордонні артисти показали фольклорні традиції Буковини в Чернівцях

Закордонні артисти показали фольклорні традиції Буковини в Чернівцях

Укрінформ
У Чернівцях завершується XXIX Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі», на якому народні традиції Буковини продемонстрували польські, румунські та угорські артисти.

Про це повідомляють у Чернівецькій ОДА.

«Аматорські колективи Чернівців та районів області, колективи-учасники з Польщі, Румунії та Угорщини пройшли від Центральної площі міста святковою ходою до Центрального парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка. У парку учасники фестивалю демонстрували фольклорні театралізовані дійства «Буковинське ярмаркування». Цьогоріч у фестивалі беруть участь колективи «Ястров’яце», «Давіденка» з Польщі, «Балада Гуморулуй», «Пятра Шоймулуй», «Плаюріле Пожоритей», «Солончанка» з Румунії та «Шебештен Адам» з Угорщини», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Гала-концерт учасників «Буковинських зустрічей» відбувся в Літньому театрі.

«Буковинці та гості з Румунії, Польщі та Угорщини демонструють все найкраще, що вони успадкували від своїх дідів-прадідів: на цій сцені звучить пісня, демонструють запальний танець. Щиро вдячна учасникам фестивалю за таку важливу справу – збереження звичаїв поколінь», – привітала учасників фестивалю заступник начальника управління культури обласної державної адміністрації Тетяна Шарагова.

Читайте також: Гуцульське весілля покажуть на фестивалі в Карпатах

Нагадаємо, міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» відбувався в Чернівцях із 29 червня до 2 липня.

Фестиваль було засновано 1990 року в містах Ястров’є та Піла (Польща). Головний організатор, директор фестивалю – Збігнєв Ковальський. До Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі» Чернівецька область приєдналася 1999 року.

Основна мета фестивалю – збереження та презентація народних традицій Буковини в середовищах переселенців з краю в Польщі, Румунії та Угорщині. З цією метою «Буковинські зустрічі» тривають від травня до жовтня у цих країнах та в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-