Рівненщина назвала топ-5 озер для недорогого відпочинку цього літа

Рівненщина назвала топ-5 озер для недорогого відпочинку цього літа

Фото, відео
Укрінформ
У Рівненській області визначено топ-5 водойм, на яких за символічну плату, а частіше – навіть безкоштовно можна гарно відпочити серед мальовничої природи.

Відповідну добірку підготувало місцеве видання "Лайт.ОГО"

«Літо – це пора пригод та незабутніх вражень. Так хочеться зануритись у воду та поніжитись на пляжах під сонечком, але їхати на море немає можливості? Не біда! Адже можна непогано відпочити, зокрема, на Рівненщині. Серед таких місць відпочинку – село Базальтове, відоме багатьом 30-метровими базальтовими стовпами, поблизу яких розташувалось невелике озеро з блакитно-смарагдовою водою. Ще однією родзинкою цього місця є невеликий острів посеред озера, який місцеві називають «островом кохання». Закохані пари часто припливають туди, щоб побути на самоті. Саме з цього острівця можна найкраще роздивитися базальтові стовпи», – йдеться в публікації.

Фото: @yuliia_rm

Також на Базальтовому озері є невеликий пляж і два спуски до води. Проте мілини на озері майже немає, тому недосвідченим плавцям краще утриматись від купання.

Доїхати до села Базальтове можна власним авто чи маршрутними таксі, які щодня відправляються з автовокзалу «Чайка» у Рівному.

Серед місць відпочинку й найбільше озеро Рівненщини – Нобель. Цю водойму вважають перлиною Полісся, адже, крім своїх пейзажів, багатства природи, поліського колориту та спокою, це місце славиться піщаними берегами й дуже чистою, м’якою водою. Саме озеро має три відокремлені острови й оточене лісами.

Фото: rivnefish.com

Фото: rivnefish.com

Відео: Рівненщина туристична

Озеро Нобель привертає увагу рибалок України великою різноманітністю риби. Особливо вихваляють тут щуку, сазана, ляща, карася, окуня та ін. Туристи можуть зняти житло в оренду. Ціни коливаються від 100 до 700 грн з людини за добу.

Озеро розташоване поблизу сіл Нобель, Дідівка та Котира Зарічненського району. Доїхати сюди можна як маршруткою, так і власним авто.

Коплище, Каменаха, або Голубе озеро – так називають водойму на межі Сарненського та Рокитнівського районів. Це озеро відоме блакитною та чистою водою, яка має безліч лікувальних властивостей. Озеро оточене густими зеленими лісами. Поблизу пляжу розташовані альтанки, волейбольний майданчик, мангали, дитячі гірки та каруселі.

Фото: iloveukraine.com.ua
Фото: iloveukraine.com.ua

Озеро розташоване недалеко від села Клесів Сарненського району.

Ще одним популярним місцем для літнього відпочинку є село Хрінники Демидівського району.

Це місце щороку приваблює все більше туристів не лише відомим Хрінницьким водосховищем, а й щорічними фестивалями та відносно низькими цінами. Ціни на житло стартують тут від 70 грн за добу з людини, а розміститись у палатковому містечку коштує від 20 грн.

Фото: uk.wikipedia.org/wiki
Фото: uk.wikipedia.org/wiki

Також цього року 6-9 липня в цій місцевості відбудеться щорічний фестиваль електронної музики Aqua DJ’s Parade X. Окрім фестивалю, щовихідних влаштовують пінні вечірки та дискотеки просто неба. Ціна за вхід стартує від 50 грн.

Доїхати у село Хрінники можна з центрального автовокзалу Рівного або власним авто.

Перлина Рівненщини – Біле озеро. Води цієї водойми славляться цілющими властивостями, а особливо – високим вмістом гліцерину. Вода в озері настільки чиста, що навіть на глибині понад 1.5 метра можна побачити дно.

Фото: charivne.info

Пляжі озера охайні й доглянуті. За окрему плату можна користуватися лежаками або ж орендувати човен чи катамаран.

Туристи можуть зупинитися в будиночках, санаторіях або ж у палатковому містечку. Ціни на номер стартують від 100 грн, а за вхід у палаткове містечко попросять 15-20 грн за добу.

Відео: Рівненщина туристична

Біле озеро розташоване у Володимирецькому районі в басейні річки Стир. Щоб дістатися до водойми, спершу можна доїхати до Вараша, а звідти маршрутне таксі доставить вас до бази відпочинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-