Вінниччина збере реконструкторів на фестиваль

Вінниччина збере реконструкторів на фестиваль "Жива історія: Серебрія 1941"

Укрінформ
На Вінниччині в суботу, 23 червня, стартує І Міжнародний фестиваль військово-історичної реконструкції  "Жива історія: Серебрія 1941".

Про це на сторінці в Facebook повідомив співорганізатор фестивалю – військовий реконструктор Віталій Головенько.

"23-24 червня 2018 року в селі Серебрія Могилів-Подільського району відбудеться Перший міжнародний фестиваль військово-історичної реконструкції "Жива історія: Серебрія 1941". Метою проекту є відтворення подій Другої світової війни на території села Серебрія. Тут розташована оборонна споруда колишнього Могилів-Ямпільського укріпрайону. Вона є частиною так званої "Лінії Сталіна" - мережі оборонних споруд, що були зведені в 30-х роках минулого століття", - повідомив Головенько.

Читайте також: "Шабля" у Гетьманській столиці дивуватиме насиченою програмою

У перший день фестивалю його учасники відтворюватимуть довоєнний побут місцевих жителів, а наступного – здійснять реконструкцію боїв червня 1941 року з імітацією артилерійських обстрілів. У відтворенні наступу нацистів та їхніх союзників й оборони радянської армії братимуть участь близько 200 осіб. 

Окрім того, організатори фесту планують проведення екскурсій до підземних фортифікаційних споруд укріпрайону поблизу с. Серебрія, збудованих у 1931-1938 роках. Вони збереглися до наших днів і простягаються в глибині порід на 1-1,5 км.

Участь у заходах фестивалю безкоштовна.

Проведенням фесту організатори хочуть привернути увагу до покинутих укріплень та потреби облаштувати там музей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-