"Шабля" у Гетьманській столиці дивуватиме насиченою програмою

Укрінформ
В останні вихідні червня  Батурин, що на Чернігівщині, перетвориться на фестивальний майданчик.

Про це повідомляє прес-служба Батуринської міськради.

"Запрошуємо на головну подію літа -  триденний БатуринФест "Шабля", який відбудеться  28, 29, 30 червня до Дня Конституції України в Батурині, столиці України-Гетьманщини. На теренах унікальних пам’яток в історії українського державотворення по-особливому прозвучить головна ідея фесту "Же през шаблю маєм право", проголошена гетьманом Іваном Мазепою в Батурині 300 років тому, але актуальна й сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що триденний фестиваль з організацією окремих локацій просвітницького, вишкільного, навчального та розважального характеру стане продовжувачем найкращих традицій козацького свята.

Програма заходу пропонує безліч активностей, концертів і розваг як для дорослих, так і для дітей.

Читайте також: "Гамора" чекає шанувальників ковальського мистецтва на Закарпатті

Так, у день відкриття, 28 червня, на гостей чекатимуть літературно-поетичні галявини, виступи та презентації відомих українських поетів та художників, кобзарсько-лірницькі сцени, молодіжні дебати "Конституція, право та державотворення", концерт гурту "Хорея Козацька" на території палацу К. Розумовського, вуличні вистави театрів тощо.

У п’ятницю, 29 червня, біля Цитаделі Батуринської фортеці відбуватимуться вишколи для молоді з різних регіонів України, турнір зі спортивного орієнтування, військово-історична реконструкція, кобзарські та бардівські сцени, квест "Стежками Конституції", виступи гуртів "Тінь Сонця" та "КораЛЛі", презентація фільму "Міф".

Центральною локацією суботи, 30 червня, стане Співоче поле в парку"Кочубеївський". Розпочнуться заходи з панахиди біля пам’ятника жертвам Батуринської трагедії 1708 року. Також у програмі дня – відкриття виставки "В’язні сумління", виступ ансамблю "Сіверські Клейноди", показові козацькі змаги із залученням гостей та учасників фестивалю, концерт на великій рок-сцені за участю Kozak System, "Варйон", "Телері", українська дискотека DJ-UA, вулична вистава театру, нічний кінозал з фестивалем "Відкрита ніч" – Дубль 21 – 2018.

Читайте також: На Сумщині влаштують масштабний фестиваль історичної реконструкції

Упродовж трьох днів фесту тут представлять різноманітні виставки, як-от: майстрів українського традиційного декоративно-ужиткового мистецтва, національно-патріотичної літератури, сучасної військової техніки та стрілецького озброєння, світлин воїнів – учасників бойових дій.

Окрім основної програми, кожного дня працюватимуть майстер-класи, атракціони для дітей, ярмарок сувенірів та видавництв. Охочі матимуть змогу здійснити політ на повітряній кулі та відправитися на екскурсії унікальними локаціями НІКЗ "Гетьманська столиця". Також діятиме зона з українським стравами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-