Фестиваль на Тернопільщині повернув гостей на сто років назад

Фестиваль на Тернопільщині повернув гостей на сто років назад

Фото
Укрінформ
Історичні події 1919 року відтворив у Тернопільській області військово-патріотичний фестиваль "Чортківська офензива".

Про це кореспонденту Укрінформу розповів  міський голова Чорткова Володимир Шматько.

"Організовуючи цей фестиваль, керувалися тим, що, на жаль, не всі сучасники знають про ті, історичної ваги події, які відбувалися у нашому місті майже 100 років тому за участю вояків Української галицької армії. Саме тоді було розбите польське військо. Завдяки цій наступальній операції, як тоді казали  - "офензиві" - від панської Польщі було звільнено низку галицьких міст, зокрема й Тернопіль. Про це все й нагадали під час такого фестивалю, який провели вперше", - зазначив Шматько.

Фестиваль на Тернопільщині повернув гостей на сто років назад / Фото: Снітовський Олег, Укрінформ

Фестивальні події, які у райцентрі тривали минулими вихідними, розгорталися на різних локаціях: у замку Гольських, біля місцевого костелу, вуличках середмістя.

Читайте також: У Мукачівському замку два дні гуляли середньовічне весілля

Там було відтворено фрагменти боїв Української галицької армії з поляками, відбувся масовий вишкіл з тактики вуличного бою, діяли різноманітні краєзнавчі фотодокументальні виставки, зокрема й експозиція стрілецької зброї Першої світової війни.

Під час фестивалю представники влади Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей підписали Меморандум про відзначення в червні наступного року 100-річчя Чортківської офензиви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-