У Мукачівському замку два дні гуляли середньовічне весілля

У Мукачівському замку два дні гуляли середньовічне весілля

Фото
Укрінформ
Цими вихідними в "Паланку", що в Мукачеві, відтворили історичне весілля володарки замку Ілони Зріні та Імре Текелі. На честь молодят стріляли з гармат, а також влаштовували лицарські бої та навіть штурм замку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогоріч реконструкцію історичного весілля легендарної княгині Ілони Зріні та ватажка повстанців-куруців Імре Текелі, яке справді відбувалося в Мукачівському замку понад 300 років тому, в Мукачеві відзначили вже вдруге. Це, сподіваємося, стане надалі доброю традицією. Минулоріч ми провели тільки реконструкцію самого весілля – з акторами, середньовічною музикою та танцями, пострілами гармат на честь молодих та власне весільною церемонією у верхньому дворі замку", - розповів директор Мукачівського турінфоцентру Максим Адаменко.

Читайте також: Замок "Паланок" засяяв по-новому

Зі слів організатора, цьогоріч програму вирішили продовжити на два дні. Власне весілля відбувалося в суботу, а в неділю у замку "Паланок" тривали лицарські бої, відтворювали навіть його штурм – за участі Клубу історичної реконструкції "Орден святого Миколая". Цікаво, що стати лицарем і спробувати боронити замок міг кожен охочий.

Також у замку впродовж двох святкових днів працював середньовічний ярмарок, де представлена продукція виноробів, пивоварів, кулінарів, ремісників, торговців.

Як описується в історичних джерелах, на весіллі 39-річної Зріні та 25-річного Текелі, що відбулося в "Паланку" 15 червня 1682 року й тривало вісім днів, гості з'їли 10 вгодованих биків, 36 телят, 20 свиней, 80 овець, 4 оленів, 10 косуль, 6 диких кабанів, 2 лані, 8 центнерів риби, 50 центнерів меду і цукру. Випили 130 бочок червоного і 150 бочок білого вина, 40 бочок пива і 25 малих бочок польської горілки.

Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-