Хакатон візьметься за туристичну привабливість Шарівського палацу

Хакатон візьметься за туристичну привабливість Шарівського палацу

Укрінформ
На території Шарівського палацу, що в Харківській області, впродовж 20-24 червня вперше відбуватиметься "Культурний хакатон" для збільшення туристичної привабливості унікальної пам'ятки.

Про це повідомляє Харківський обласний туристсько-інформаційний центр. 

"Учасники заходу ("Культурного хакатону" – ред.) вироблятимуть креативні ідеї для ревіталізації унікальної пам'ятки архітектури XIX сторіччя Шарівського замку – сучасними методами і за допомогою інноваційних технологій. Рішення також дадуть змогу підвищити рівень взаємодії місцевих жителів з об'єктом культурної спадщини і в повній мірі розкрити його потенціал", - йдеться в публікації.

Зазначається, що впродовж п'яти днів івенту учасники хакатону прослухають лекції експертів в галузі культури, архітектури та креативної економіки й розроблять ідеї і обґрунтований план їхньої реалізації. Команди представлять свої проекти на розгляд досвідченого журі.

Найкраща ідея отримає винагороду – 10 тисяч гривень.

Читайте також: Харківщиною запропонували мандрувати віртуально

Участь у хакатоні братимуть архітектори, IT-фахівці, розробники, художники, менеджери, інженери, урбаністи, держслужбовці, юристи, працівники музеїв, креативщики, дизайнери, соціальні підприємці, фахівці в галузі туризму й гостинності та всі небайдужі до збереження і розвитку Шарівського замку.

Учасники хакатону зможуть обрати одну з п'яти тем або запропонувати свою. Серед запропонованих тем – "Музей в Шарівському замку", "Художні майстерні", "Туристичний центр", "Парк сучасної скульптури", "Місцеве населення – основний капітал розвитку палацу".

Варто зазначити, що "Культурний хакатон" – переможець конкурсу проектів Міністерства культури України "Малі міста – великі враження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-