На Волині розчищають річку для маршруту на байдарках

На Волині розчищають річку для маршруту на байдарках

Фото, відео
Укрінформ
Працівники НПП "Цуманська пуща", що у Волинській області, разом з волонтерами частково розчистили береги, русло річки Путилівка від захаращення й протестували водний туристичний маршрут, що перебуває на стадії розроблення. 

Як повідомляє "Громадське.Волинь", Путилівка, що протікає територією Ківерцівського району, є важливою для розвитку екологічного водного туризму. Водночас нині сплавлятися по ній складно через повалені й притоплені дерева.

"Ми хочемо підготувати русло річки для водного маршруту на байдарках. Путилівка впадає в Горинь, тому цікаво стартувати з Цумані, щоб потім сплавлятися по Горині до Базальтових стовпів. Проте, щоб ця ідея втілилася в реальність, потрібно провести всі підготовчі роботи. Зокрема, суттєвою перепоною для проведення сплавів є декілька великих перешкод-захаращень в ділянці між смт Цумань та с. Мочулки, які потрібно систематично розчищати", – зазначив начальник відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща" Павло Савчук.

В рамках цієї ініціативи працівники НПП "Цуманська пуща", волонтери з Луцька та представники цуманської громади (близько 20 осіб) збирали сміття, вивільняли русло від перешкод, проводили моніторинг глибин річища й аналізували особливості маршруту.

Читайте також: Волинь приваблює туристів дубами-велетнями

В результаті проробленої роботи стало зрозуміло, що потрібно ще більше людей і зусиль, щоб повністю розчистити річку. Тож такі заходи відбуватимуться повторно.

Водночас особливе занепокоєння в учасників заходу викликала загальна забрудненість річки людським сміттям: пластиковими пляшками, пінопластом тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-