Страусина ферма й унікальний каньйон: на Миколаївщині розвивається зелений туризм

Страусина ферма й унікальний каньйон: на Миколаївщині розвивається зелений туризм

Укрінформ
На Миколаївщині триває розвиток сільського зеленого туризму – загалом в області функціонує 74 об'єкти для відпочивальників.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі з питань молоді та туризму управління молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації.

"На Миколаївщині триває розвиток сільського зеленого туризму. Наразі в області нараховується 74 такі об’єкти. Найбільше їх зосереджено у Березанському районі – 41 або 55%  від загальної кількості. Очаківський район представлений 10 сільськими садибами, Первомайський – 5, Кривоозерський та Миколаївський – по 4, в інших районах розташовуються по 1-2 об’єкти", - розповіли в управлінні.

Наразі найбільшим попитом серед туристів користуються такі об’єкти зеленого туризму, як страусина ферма "Кременівський страус" у Веселинівському районі, РRІVАТ комплекс рибалки та відпочинку "Золота Підкова" на Новоодещині, розважальний центр "Козацька застава" у смт Костянтинівка Арбузинського району.

Читайте також: Найкрасивіші нацпарки й маловідомі маршрути: туристам презентували нове дослідження

Останнім часом почав розвиватися зелений туризм і в селі Актово Вознесенського району. Там нещодавно з'явилася сільська садиба, де працюють місцеві жителі, які вчаться приймати, пригощати й розважати гостей.

Це пов'язано з тим, що сюди збільшився потік туристів, які хочуть відвідати місцевий унікальний Актовський каньйон, який входить до списку семи природних чудес України і вважається однією з найстаріших євразійських ділянок суші. Він – частина регіонального ландшафтного парку "Гранітно-степове Побужжя".

За даними відділу з питань молоді та туризму ОДА, наразі Миколаївську область найбільше відвідують гості з Київської, Львівської, Харківської, Закарпатської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Також приїздять туристи з Білорусі, Молдови, Грузії, Німеччини, Китаю, Польщі, США, Великої Британії, Італії, Чорногорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-