Луцьк повернеться в cередньовіччя на

Луцьк повернеться в cередньовіччя на "Князівський бенкет"

Відео
Укрінформ
У суботу, 9 червня, в Луцьку відбудеться фестиваль середньовічного духу "Князівський бенкет" із лицарями, екзотичними танцями, конкурсом на найкраще вбрання й парадом чорних котів.

Про це повідомляє Управління туризму та промоції міста Луцької міськради. 

"Машина часу перенесе вас з Луцька ХХІ століття у Лучеськ Великий на Стиру ХV. Князь і його двір, лицарі і шляхетні пані, менестрелі і музичні гурти, актори і блазні, екзотичні танці й розваги, вправні ремісники і талановиті художники, вишукані страви і смачні напої, алхіміки і відьми, чорні коти і білі пітони і ще багато-багато цікавого, захопливого та загадкового на "Князівському бенкеті", - йдеться в публікації.

Фестиваль розпочнеться о 15:00 з урочистої ходи з Театрального майдану до Замкової площі. Там дійство триватиме до 23:00. Цього дня рух автомобілів до Замкової площі буде зупинено.

Читайте також: Туристи розповіли, чим їх приваблює Луцьк

У програмі фестивалю – лицарські бої, театралізовані дійства й забави, конкурс на кращий середньовічний костюм, майстер-класи з ліплення, малювання, плетіння та ярмарок.

Щоб узяти участь у конкурсі на краще вбрання, всі охочі мають 9 червня зареєструватися в наметі Центру туристичної інформації та послуг на площі перед замком. А також бути готовими до представлення свого образу перед фестивальним журі й широкою публікою. Переможців обиратимуть у трьох номінаціях: найкращий жіночий, чоловічий і дитячий костюми.

Крім того, як повідомляється на сторінці "Князівського бенкету" в Facebook, в межах заходу відбудеться Парад чорних котів. Організатори повідомили, що тварини, які братимуть участь у параді, мають бути не обов’язково породистими, але здоровими та з усіма необхідними щепленнями. Переможця чекають подарунки.

Читайте також: Співоче поле перенесе в епоху Середньовіччя

Варто зазначити, що стержневою ідеєю і основоположною подією фестивалю є З’їзд європейських монархів 1429 року, коли до Луцька для дипломатичних переговорів прибули королі, монархи, імператори й інші поважні гості з усієї Європи. Після цього місто нанесли на всі європейські карти. Фестиваль відбуватиметься в Луцьку втретє та буде черговим етапом підготовки до масштабного святкування 590-ї річниці цієї події в 2019 році.

 Фото, відео: Фестиваль середньовічного духу "Князівський бенкет"/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-