Туристична Тернопільщина стає ближчою до мандрівників різних категорій

Туристична Тернопільщина стає ближчою до мандрівників різних категорій

Укрінформ
Туристичні об'єкти Тернопільщини стають більш доступними для туристів з обмеженими фізичними можливостями.

Про це заявив в.о. начальника відділу туризму Тернопільської облдержадміністрації Ростислав Яцків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За даними моніторингу в нашій області туризм для специфічної категорії мандрівників в останні роки все більше стає поширеним. Тому для таких людей із особливими потребами, яких у середньому - 10% з числа тих, хто подорожує, створюємо дружнє пізнавальне туристичне середовище. Зараз в області діє близько 100 туристичних об’єктів, які адаптовані для потреб згаданої категорії співвітчизників та туристів з-за кордону», - розповів Яцків.

За його словами, кожен із адаптованих для людей із обмеженими фізичними можливостями об’єктів містить від десяти спеціальних екскурсійних програм.

Особливо популярні подорожі сакрального характеру до духовних святинь Тернопільщини – у Зарваницький духовний центр, Почаївську лавру, Свято-Духівський скит, маршрути до окремих замків.

Читайте також: Туристам на Тернопільщині допоможе електронна база пам’яток краю

Деякі із них, як-от екскурсії в Державному історико-архітектурному заповіднику в Бережанах, адаптовано для людей з вадами зору. А в Гусятинському краєзнавчому музеї успішно апробовано сурдопереклад для людей із вадами слуху. Безбар’єрне знайомство із цікавими об’єктами гарантують і в Національному заповіднику "Замки Тернопілля".

Зараз облаштовується доступ для людей, які пересуваються на інвалідних візках, до туристичних об’єктів у Збаразькому замку, у Почаївській Свято-Успенській Лаврі, Миколаївському соборі, Богоявленському жіночому монастирі в Кременці.

Кожне нове облаштування туристичних об’єктів необхідними умовами доступу в області реалізують разом із фахівцями Тернопільського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів.

Тут надають методичну й консультативну допомогу власникам таких об'єктів у створенні пристосованих умов доступу та під час розроблення екскурсійних програм для туристів специфічної категорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-