Майже Венеція: у Вінниці туристів почали катати на гондолі

Майже Венеція: у Вінниці туристів почали катати на гондолі

Фото, відео
Укрінформ
У Вінниці стартував перший туристичний сезон незвичайного водного транспорту – гондоли, – що належить одному з місцевих підприємців.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "ВІТАТБ"

"Я довгі роки пропрацював за кордоном. Коли питали, звідки родом, жартома відповідав, що з Венеції. А тут так зійшлися всі пазли, що ми можемо зробити Вінницю дійсно маленькою Венецією. До речі, цю гондолу дідусь, який був її колишнім господарем, назвав Джульєттою. Зробив її, щоб освідчитися моїй бабусі в коханні", - розповів власник човна Віталій Гуменюк.

На носі відреставрованої гондоли встановлено особливий залізний гребінь – ферро, –  що є противагою гондольєрові. На борту лунає тематична музика. Єдина відмінність від італійського оригіналу – колір і габарити. Вінницька гондола – ширша й коротша.

Читайте також: У Вінниці виготовили їстівну мапу області

Керування незвичним транспортним засобом чоловік освоював самотужки: техніку вивчав за допомогою відео з інтернету. Крім того, він отримав спеціальні дозволи на керування човном.

"Буду катати людей за кількома туристичними маршрутам. Просто катання по річці - прогулянка під трьома мостами Вінниці та до фонтану. Я хочу зробити "Джульєтту" романтичною "родзинкою" Вінниці", - зауважив Гуменюк.

Зазначається, що півгодинна прогулянка на вінницькій гондолі коштує 250 гривень, у Венеції ж просять удесятеро більше.

Фото: vinnitsa.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-