Рівненщина запропонує туристам п’ять нових маршрутів

Рівненщина запропонує туристам п’ять нових маршрутів

Укрінформ
На Рівненщині ще п’ять туристичних маршрутів отримали номери для подальшого зазначення на інформаційно-вказівних знаках.

Таке рішення ухвалила експертна комісія з маркування та знакування туристичних маршрутів області, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Цього разу на розгляд членів комісії було представлено два маршрути в Дубенському районі, два – у Володимирецькому та ще один на Березнівщині.

Так, на Дубенщині пропонують туристичні шляхи «Загадкова Дубенщина» (55 км) та «Історичне ВелоДубно» (37 км). Перший розпочинається з Дубенського замку та закінчується у відпочинковому комплексі «Фермерська Хата». На його шляху - загублений замок села Княгинин та колишній костел монастиря бернардинів. Другий теж бере старт від замку та простягається через Козацький редут і Божу Гору в сторону Тернопільщини. Обидва шляхи є велосипедними.

У Березнівському районі комісія погодила маркування маршруту «Шляхами хоробрих» (50 км), який простягається мальовничими поліськими селами, пов’язаними з подіями Другої світової війни та національно-визвольної боротьби УПА.

Читайте також: Херсонщина заманюватиме туристів півсотнею маршрутів і лоукостом

Туристичний маршрут «Луківські Хрести» (5 км), що проходить Володимиреччиною та прямує до місця паломництва, пов’язаного з місцевою легендою, теж затвердили та присвоїли йому номер. Ще один шлях, який має назву «106 кілометрів Полісся» та простягатиметься вздовж вузькоколійки, комісія направила на доопрацювання.

Крім того, під час засідання до реєстру промаркованих туристичних шляхів внесли вже чинні маршрути «Горинський берег» та «Велопарк Ремельський».

Також зазначається, що в квітні розпорядженням голови ОДА Олексія Муляренка було схвалено Стратегію «Медове коло».

«Зараз вона подана на затвердження на травневій сесії обласної ради. Коли буде рішення, можна буде розпочинати процес впровадження Стратегії, створення робочої групи, яка буде займатися, зокрема, знакуванням та маркуванням основного маршруту», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-