Замок

Замок "Паланок" торік отримав понад 10 мільйонів гривень прибутку

Укрінформ
Мукачівський замок "Паланок"  минулого року зміг отримати більше 10 мільйонів гривень прибутку.  Частину цих грошей буде спрямовано на поточний ремонт.

Про це інформують у прес-службі Мукачівської міськради.

"Замок "Паланок" продовжує оновлюватися. І все це завдяки коштам, які заробляє на себе історичний музей. Так лише минулоріч замок зміг отримати більше 10 млн гривень прибутку. За ці кошти і триває проведення ремонтних робіт", - йдеться в повідомленні.

У замку планують замінити річкове каміння, яким вимощено Середній двір, на кам’яну бруківку. Вже закуплено 550 кв. м кам’яної бруківки на суму 188 тис. грн.

"Річковий камінь з Латориці, який зараз демонтується, був вимощений у Середньому дворі замку в середині 90-х років (ХХ ст.), тому він ніякої історичної цінності не має. В подальшому робитиметься благоустрій рову на Передзамче та буде вимощено ним рів для стоянки автомобілів", - повідомляють у прес-службі.

Читайте також: У Мукачеві реконструювали пам'ятник-здійснювач бажань

У переліку ремонтних робіт, які проводитимуть в замку, – встановлення металевих риштувань та штукатурка стін у дворі пам'ятки.  

Мукачівський замок "Паланок" -  одна з найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам'яток Закарпаття. Побудований на горі вулканічного походження заввишки 68 м і займає площу 13 930 кв. м. Точна дата заснування замку невідома, але в документах, які датуються XI століттям, він уже згадується.  В різні часи в ньому розташовувалися фортеця, столиця князівства  династії Ракоці, політична в'язниця Австрійської монархії, профтехучилище (за радянських часів).  Нині в Мукачівському замку розміщено  історичний музей. Щорічно його відвідують понад 250 тисяч туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-