На Рівненщині розповіли про «родзинки» нового туристичного сезону

На Рівненщині розповіли про «родзинки» нового туристичного сезону

Укрінформ
Основні події та туристичні атракції цього року було оприлюднено під час засідання обласної туристичної ради Рівненщини.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«У першу чергу, йдеться про створення мережі туристичних офісів: їх є вже п’ять – в Острозі, Корці, Володимирці, Сарнах, Дубенському районі, ще три будуть відкриті у цьому році. Це і проект «Медове коло», і проведення веломарафонів, маркування та знакування туристичних маршрутів. Активно працює сайт «Рівненщина туристична». Але приваблення туриста – це лише початок. Для мандрівників важливими є зручне сполучення, ефективна навігаційна система та сучасний рівень туристичного обслуговування», - наголосив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

За його словами, таким прикладом може слугувати Тунель кохання. Це перший туристичний проект, який облаштовується за державний кошт. Майже 700 тис. грн за програмою Фонду регіонального розвитку вже спрямували на покращення зручностей для відвідувачів.

Нині біля Тунелю кохання  вже є великі дерев’яні альтанки й стежки до них, уніфіковано місця для торгівлі, встановлено біотуалети, а також вже придбали дитячий майданчик. Поряд приватний бізнес будує готель і заклад харчування. А ще є гарний майданчик з ковкою, щоб молодята могли давати шлюбні обіцянки у найромантичнішому місці Рівненщини.

Читайте також: Рівненщина розробила гру-квест для мандрівників

Цьогорічний туристичний сезон має бути не менш активним. Як розповіла заступниця голови ОДА Світлана Багатирчук-Кривко, триватиме співпраця з іншими областями. Так, вже 19 квітня в Дубенському замку за участю колег із Тернопільщини та Волині говоритимуть про сучасний туристичний менеджмент. А 27-30 квітня перейматиме досвід Рівненщини делегація з Дніпропетровщини.

Чималі зусилля буде спрямовано й на подієвий туризм у 2018 році. Туристам пропонуватимуть унікальні фестивалі, як от «Острог ренесанс», рок-фестиваль «Тарас Бульба», джаз-фестиваль Art Jazz Cooperation, етнофестивалі «Вогняна сова» та «Буща папороть», веломарафон «Поліська січ», етнотурфест «Бурштиновий шлях», обласне свято «Музейні гостини», фестиваль культури та побуту «Красносільські вітряки», дитячий фестиваль «Новомалинська Любава» тощо.

Підчас засідання присутнім презентували колекційну туристичну квест-гру під назвою «На власні очі».

За умовами гри, турист має відвідати об’єкти, які беруть в ній участь, та вклеїти у власний «Паспорт мандрівника» унікальні марки, які можна придбати на об`єктах або зробивши замовлення на сайті travel-passport.com.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-