У Кам'янці оживуть магічні легенди

У Кам'янці оживуть магічні легенди

Укрінформ
У Кам'янці-Подільському 21 квітня відкриють туристичний сезон під гаслом "Кам'янець магічний" з історичним флешмобом, встановленням рекорду й презентацією нових атракцій. Повномасштабний фестивальний захід цьогоріч відбудеться вдесяте.

Програму відкриття опублікувала прес-служба Кам'янець-Подільської міськради.

"На вулицях і площах "острова скарбів" 21 квітня оживуть легенди про давнє місто на камені. Мандруючи Старим містом, ви зустрінете оленя, який привів братів Коріатовичів на скелястий берег Смотрича, переконаєтеся в магічності Арки бажань, скуштуєте першу каву в Україні, почуєте чудодійну скрипку та зачаруєтеся красою юної Ауринії. А найголовніше - перед вами розкриється таємниця усіх скарбів міста. Легенди оживуть тільки на відкриття сезону, а далі про них знову і знову переповідатимуть очевидці", - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в міськраді, в основі ювілейного відкриття туристичного сезону-2018 будуть "магія історії, творчості й креативних рішень". Воно має підсумувати досягнення галузі за 10 років та водночас стати маркетинговим кроком для просування міста як на внутрішньому, так і зовнішньому туристичному ринках.

Читайте також: Кам'янець для подорожі обрали мандрівники з 50 країн

Зазначається, що Кам’янець-Подільський – місто, на території якого було поселення ще давніх трипільців. Сьогодні в його пам’ятках історії і архітектури, звичаях, традиціях можна побачити сліди, які залишилися від римлян і давніх предків слов’ян, від литовців, поляків, турків і вірмен. А на відкриття туристичного сезону архітектурні пам’ятки доповнять гості із минулого. Сотні людей в історичних костюмах прогулюватимуться містом, створюючи атмосферу, що зачаровує.

Кульмінаційною ж подією історичного флешмобу стане спільне виконання танцю на головній площі Старого міста, який претендуватиме на новий рекорд України.

Крім того, в програмі – проведення туристичного форуму, на якому відбудеться презентація нових туристичних продуктів Кам’янця-Подільського: "Кам’янець-Подільський: дитячий туризм" та перший гастрономічний маршрут "Смачна карта Кам’янця-Подільського", а також туристичних об’єктів та послуг.

Для кращої поінформованості та зручності туристів у місті розпочне роботу сенсорний туристичний кіоск.

Читайте також: Музей ката й тортур з'явиться в Кам’янці

Майданчиком для старту дитячого туризму організатори обрали пам’ятку архітектури ХVIIІ ст. – Порохові склади, об’єкт, який вперше починає використовуватися для туристичних івентів з 2018 року. Саме тут наймолодші гості Кам’янця-Подільського стануть учасниками захопливих квестів, майстер-класів, ігор та вечірніх магічних історій.

Під час офіційного відкриття сезону розпочнуть працювати нові туристичні локації: "Консервація археологічних решток першої кам’янецької бруківки 1760-х років" на площі Польський ринок, українсько-литовська експозиція "Народи, об’єднані історією: Коріатовичі на Поділлі" в пристінному корпусі Старого замку та виставка до 100-річчя Української революції 1917-1921 років "Пам’ятними місцями останньої столиці" у конференц-залі Національного історико-архітектурного заповідника "Кам’янець".

Також уперше на відкритті турсезону любителі екстриму та активного відпочинку випробують маршрут "МТ-туру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-