Австралійці знайшли найстаріше в світі послання в пляшці

Австралійці знайшли найстаріше в світі послання в пляшці

Фото
Укрінформ
На австралійському острові Ведж-Айленд знайшли послання в пляшці, відправлене 132 роки тому.

Як повідомляє The Guardian, знахідку ще в січні зробила австралійка Тоня Іллман, коли гуляла пляжем з чоловіком Кімом. Пара вирішила, що старовинна пляшка "матиме гарний вигляд на книжковій полиці", і захопила її додому. Всередині виявився намоклий аркуш паперу з друкованим текстом німецькою мовою. У посланні попросили того, хто знайшов, записати координати і дату знахідки, після чого відправити назад.

Записка датована 12 червня 1886 року. Як з'ясувалося, пляшку кинули з німецького вітрильника "Паула", який перетинав Індійський океан за 950 кілометрів від берегів Австралії. Судно брало участь у 69-річному експерименті німців зі створення карти підводних течій. У межах його проведення в океан кинули тисячі пляшок, 662 з яких з часом знайшли і повернули дослідникам (останню - в 1934 році).

Фахівці з музею Західної Австралії підтвердили справжність послання. Виявилося, що пляшка згадується в бортовому журналі "Паули". Крім того, дослідники виявили, що написи на посланні зроблені тим же почерком, що й записи капітана судна.

Читайте також: Британський дайвер показав "пластиковий" океан

Послання стало найстарішим у світі зі знайдених. Попередній рекорд належав посланню в пляшці, що блукала хвилями 108 років.

Фото: kymillman.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-