Туристів кличуть зануритися в найбільше підземне озеро України

Туристів кличуть зануритися в найбільше підземне озеро України

Укрінформ
Відтепер шанувальники мандрівок підземними лабіринтами мають змогу скупатися в підземному озері, відкритому минулого року в одній із печер Тернопільщини.

Знахідку спелеолог з Луцька Ігор Троцюк назвав Мікрон, повідомляє "Місто".

"Дорога до озера доволі довга – під землею треба пробиратися чотири години. Тож випробування підійде для сильних і витривалих людей з навичками відчайдушних подорожей. Самі спелеологи занесли похід до Мікрона у клас екстремальних екскурсій. Чесно попереджують: лише повзти до водойми години зо дві, тож без фізичної підготовки буде кепсько", - йдеться в публікації.

Тих, кого складнощі не лякають, готові провести до озера, взявши 3500 грн з групи (від одного до семи людей). Ще один варіант – дочекатися оголошення екскурсії та долучитися до групи за орієнтовною ціною 500 грн. Щоправда, поки що в походи до Мікрона не запрошують.

Читайте також: Тернопільщина взялася за розвиток еко- та агротуризму

Зазначається, що плавати в озері довго не вийде. Хоча вода тут чиста, її температура – близько семи градусів.

За інформацією спелеодайверів, площа озера становить 500 квадратних метрів, а глибина – 6-7 метрів.

Чим ще вабить Оптимістична

Відкрите озеро – не єдина атракція печери Оптимістична, що розташована неподалік села Королівка Борщівського району. За останні роки дослідники знайшли тут близько 10 озер і планують продовжити роботу.

Туристів приваблює статус найдовшої гіпсової печери у світі, галереї і зали дивовижних кристалів, гігантські фігури, створені природою, унікальний Музей скульптур. Мандрівникам пропонують тури різного рівня складності.

Читайте також: Туристам запропонували "політ" над старовинним містечком Тернопільщини

Наприклад, похід у підземний табір спелеологів займе кілька годин, а долати відстань можна в повний зріст – не нагинаючись і не наражаючись на небезпеку. Любителям подорожувати і долати складнощі самотужки доведеться на час забути про звички. Без домовленостей зі спелеологами у печеру не пускають.

Втім, відвідати Оптимістичну можна й безкоштовно. Для цього треба записатися в експедицію спелеоклубу й бути готовим гарно попрацювати.

Як дістатися

Автобусом із Чернівців, Тернополя, Кам’янця-Подільського до Борщева. Дорога займе до двох годин. Далі – 12 км до Королівки маршруткою. З Тернополя до Королівки можна доїхати і прямим автобусом.

Де жити

Спелеологи пропонують зупинитися в хостелі, заплативши 60 грн за людину. Щоправда, душу тут зовсім немає, а ночувати доведеться в загальних кімнатах, на підлозі, у спальному мішку. Його можна або привезти з собою, або взяти напрокат. Каску, ліхтар, комбінезон і чоботи теж нададуть за помірну плату. Не призвичаєні до таких умов мандрівники зупиняються у Борщеві – тут за 250 грн на добу можна зняти двомісний номер з вигодами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-