Туристи оцінили Чернігів на

Туристи оцінили Чернігів на "четвірку"

Укрінформ
Мандрівники, які відвідували Чернігів упродовж двох з половиною місяців – з 1 листопада до 14 січня, – поставили місту загальну оцінку 4 з 5 балів.

Про це свідчать результати маркетингового дослідження іміджу Чернігова, які днями презентували в Чернігівській міській раді, повідомляє прес-служба відомства. 

"За загальною оцінкою туристи зазначили, що індекс туристичної привабливості міста становить 3,96 із 5, індекс задоволення туристичними послугами – 3,85 із 5. Середня тривалість перебування туриста в Чернігові – 4 дні, а середні його витрати становлять 2069 грн", - йдеться в публікації. 

Згідно з аналізом ринку, найбільше туристів приїздять до Чернігова з інших регіонів України (85,9%), потім Білорусі (7,8%), Росії (3,3%), Ізраїлю (0,6%), Польщі (0, 4%) та інших країн (2%).

Як зазначили опитані респонденти, першочергова їхня мета відвідування міста – відпочинок і розваги (45,1%), відвідування друзів і родичів (38,8%), а також культурних об’єктів, екскурсій (25,4%).

Крім того, 95,5 % респондентів підкреслили, що мають бажання повторно відвідати Чернігів, й 95,1% рекомендуватимуть сюди приїхати друзям та знайомими.

"Ці дослідження потрібні, щоб ми розуміли, які проблеми бачить турист у місті, й на що саме нам краще звернути увагу. А також щоби дивитися, як поліпшується ситуація саме з в’їзним туризмом у Чернігові", – прокоментувала заступник міського голови Ольга Хоніч.

Читайте також: Чернігів витратить на туризм понад мільйон гривень

Опитування показало, що найбільше в місті туристам не вистачає туристичної навігації та реклами, освітлення вулиць, урн для сміття, достатньої кількості громадських туалетів, громадського транспорту у вечірній час, екстремальних розваг, українського колориту і української мови, аеропорту й аквапарку.

Заповнюючи анкету опитування, іноземні й українські мандрівники автоматично ставали учасниками розіграшу двох романтичних вікендів в Чернігові на двох осіб. Переможцями стали чоловік з Одеси й жінка з селища Куликівка. Кожен з них зможе відпочити в Чернігові разом зі своєю парою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-