Столичний парк

Столичний парк "Кіото" може стати заповідною зоною

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили проект рішення “Про оголошення природної території парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення “Парк "Кіото”.

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"Парк "Кіото" розташовується у Деснянському районі столиці. Відповідну територію площею 9,17 га і пропонується  оголосити парком-пам'яткою місцевого значення", - йдеться у повідомленні.

Проект розробили спеціалісти Благодійної організації “Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва “Київський еколого-культурний центр".

Читайте також: Київ навесні відкриє чимало оновлених туристичних зон – Кличко

Балансоутримувачем парку "Кіото” є комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Деснянського району.

Прийняття цього проекту рішення дасть змогу забезпечити сприятливі умови для збереження цінних екземплярів рослинного світу, цілої низки рідкісних тварин, що охороняються Бернською конвенцією, а також унікальних зразків паркового будівництва.

Парк "Кіото", що розташований між станціями метрополітену "Чернігівська" та "Лісова",  було засновано 1972 року на знак дружніх відносин міста Києва та культурної столиці Японії — Кіото. 28 квітня 2012 року в парку відбулася урочиста церемонія фіксації нового рекорду Гіннесса — найдовшої у світі алеї сакур. Лісопаркову зону становлять близько 360 саджанців сакур, вікових сосен та японських кленів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-