Співочі чаші, нитки та ножиці: у Вінниці відбудеться фестиваль сучасної музики

Співочі чаші, нитки та ножиці: у Вінниці відбудеться фестиваль сучасної музики

Укрінформ
У Вінниці відбудеться фестиваль сучасної музики Contemporary Music Days in Vinnytsia 2018 під гаслом "Музика, яку ти бачиш".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор фестивалю заслужена артистка України Ірина Френкель.

"Фестиваль Contemporary Music Days in Vinnytsia  – це нове обличчя Форуму молодої музики "Барви музики ХХ століття", який протягом 16 років знайомив вінничан із кращою авангардною музикою України та світу. Ми вирішили здійснити його ребрендинг, а точніше, повний перезапуск, адже сучасна музика вже давно вийшла за рамки виключно авангарду. Якщо раніше ми мали справу з музикою ХХ століття, то за ці 17 років виникли нові музичні течії ХХІ століття, з’явилися нові надзвичайні імена, які працюють у принципово нових жанрах та манері. Це вже не просто нова, а новітня музика", - повідомила Френкель.

За її словами, фестиваль відбудеться 17-18 березня. Концертну програму заходу буде представлено у Вінницькій обласній філармонії ім. М. Д. Леонтовича. Глядачі побачать чотири новаторські та ексклюзивні музичні проекти, створені видатними митцями сучасності. Кожен проект супроводжуватиме виняткова і неповторна візуалізація, вони матимуть власну цільову аудиторію та, водночас, будуть цікавими для всіх.

Читайте також: Перед "Червоною рутою-2019" зірки минулих фестивалів виступлять у Києві

Відкриватиме Contemporary Music Days in Vinnytsia 2018 проект Mariologia, орієнтований на поціновувачів сучасних напрямків класичної музики. Неординарний проект "Хвилина реклами" оцінять шанувальники авангарду і всі, хто хоча б раз стикався із сучасним телевізійним контентом. Незвичайна постановка "Історії солдата" Ігоря Стравінського буде цікава театралам і танцюристам, адже це музична драма для читця, трьох танцівників та інструментального септету - у своїх партитурах композитор прописував кожен рух виконавців. Грандіозний авторський проект "Нитки Шоренкова" з потужною візуальною частиною буде цікавий глядачам різних вподобань, професій та віку.

Вражатимуть учасники фесту не лише сучасною трактовкою музичних творів, а й новизною унікальних та незвичних музичних інструментів: від запатентованих світлокольорових "ниток", що стали революційним відкриттям для музичного світу, медитативних тібетських співочих чаш та звичайних кравецьких ножиць, які також мають свій "неповторний спів", до традиційних класичних арф, скрипок, віолончелей та литавр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-