У Дубаї з'явилася найбільша в світі рамка

У Дубаї з'явилася найбільша в світі рамка

Фото, відео
Укрінформ
У найбільшому місті ОАЕ в січні після 10 років будівництва відкрилася нова атракція - "Дубайська рамка" (Dubai Frame), що має всі шанси стати не менш популярною за Бурдж-Халіфу або готель Парус.

Ця незвичайна архітектурна споруда, що дійсно схожа на раму для картини, являє собою дві 150-метрові прозорі вежі, вершини яких з'єднані 93-метровим мостом, пише What's On.

Конструкція не тільки обрамляє місто, якщо подивитися з певної дистанції, з її оглядового майданчика відкриваються просто захопливі панорами: з однієї  сторони видно хмарочоси сучасного Дубая, а з іншої - старі будинки в районі Дейра і Дубайську затоку.

На висоту 48 поверхів відвідувачів за 75 секунд доставляють швидкісні ліфти, з яких також можна насолоджуватися краєвидами.

Нагорі встановлено інтерактивні екрани, на яких відвідувачі можуть знайти різні будівлі й пам'ятки.

"Родзинка" оглядового майданчика - скляна доріжка на підлозі площею 25 квадратних метрів. На огляд дається 20 хвилин, після чого ліфт з іншого боку спускає відвідувачів вниз, де їм показують 3D-презентацію про те, яким еміратський мегаполіс стане за 50 років.

На нижньому поверсі "Рамки" розташовано музей, що розповідає про процес її створення, а також про минуле Дубая. Відвідувачі занурюються в історію за допомогою проекцій і мультимедійних експонатів.

Двері нової атракції відкриті для гостей з 10 до 19. Квиток для дорослого коштує 50 дирхам (14 доларів), для дитини - 20 дирхам (6 доларів).

Будівництво "Дубайської рамки" обійшлося інвесторам у 160 мільйонів дирхам (близько 43,5 мільйонів доларів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-