"Вертеп-фест" кличе до Харкова співати колядки й щедрівки

Укрінформ
Харків кличе гостей на парад вертепів, який відбудеться на тлі масового виконання колядок і щедрівок у рамках "Вертеп-фесту" в дні святкування Різдва і Старого Нового року: 13 і 14 січня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник управління культури і туризму Харківської ОДА Олег Яцина.

"Це вже другий фестиваль вертепу в Харкові. У ньому братимуть участь близько 30 вертепів з усієї України: від Львова, Івано-Франківська та Хмельницького до Полтави і Сум, а також Донецької та Луганської областей", - зазначив Яцина.

За його словами, одне з основних місць у програмі свята посядуть кращі колективи Харківського обласного фестивалю "Святовид": "У них заготовлено стільки заходів, що місто сповна зможе насолодитися святковим дійством".

"Щодо параду вертепів, то він розпочнеться опівдні 13 січня на площі Конституції в центрі міста і завершиться церемонією відкриття фестивалю біля головної ялинки міста на площі Свободи. Тут заплановано великий святковий концерт просто неба. Після концерту актори вертепів роз'їдуться по всьому місту і продемонструють своє мистецтво у переходах метро, у розважальних центрах і супермаркетах", - додав Яцина.

Читайте також: Вертепи з волинським колоритом змагатимуться в Луцьку

За його словами, 14 січня в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва, що на вулиці Пушкінській, 62, біля метро "Пушкінська", відбудуться круглі столи та майстер-класи на тему дня за участю акторів вертеп-театрів зі східних і західних регіонів України.

14 січня о 14:00 в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького запланована зустріч всіх учасників "Вертеп-фесту", щоб заспівати разом з усією Україною колядку "Нова радість стала".

Читайте також: У Тернополі встановили рекордну різдвяну шопку

Святковий концерт, стало відомо, триватиме в парку до самого вечора: актори вертеп-колективів зі своїми програмами відвідають поранених бійців у військовому госпіталі, що на вулиці Культури в центральній частині Харкова, а також - дітей в дитячих будинках і лікарнях.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року учасниками масштабної дводенної святкової феєрії колядок, щедрівок, маланок і різдвяних вертеп-вистав стали 50 колективів-учасників "Вертеп-фесту", які прибули до Харкова під Старий Новий рік зі всіх регіонів країни, включно з Кримом. Учасники фестивалю виступали на 30 концертних майданчиках, обладнаних по всьому місту: у клубах, будинках культури, переходах метро, торгово-розважальних центрах, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, біля театру опери та балету ім. Лисенка, на вокзалі "Харків-пасажирський", в супермаркетах. Частування ж учасникам "Вертеп-фесту" забезпечив фестиваль смачної їжі "Лук-фест", що розпочався тоді в місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-