Грузинський веломандрівник Нодар Берідзе відвідав Київ

Грузинський веломандрівник Нодар Берідзе відвідав Київ

Укрінформ
Веломандрівник з Грузії Нодар Берідзе, подолавши тисячі кілометрів, приїхав до Києва в межах соціально-спортивного проекту "Шлях миру" за маршрутом Владивосток – Лісабон – Тбілісі.

Прес-конференція з цього приводу відбулася в Укрінформі в п'ятницю, 22 грудня, передає кореспондент агентства.

"Ідея велотурів народилася тут, в Києві, 24 серпня 2014 року, у День Незалежності України. Під час першого марафону я за два з половиною місяці проїхав 5 тисяч кілометрів", – розповів Берідзе.

Нинішній велотур мандрівника, вже сьомий за рахунком, стартував у жовтні минулого року. Фініш планується на центральній площі Тбілісі 26 травня 2018 року. Приурочений він буде до 100-річчя проголошення незалежності Грузії.

"Це символічна дата і хороший привід зустрітися з моїми друзями, з якими я познайомився, які люблять і поважають Грузію", – зазначив мандрівник.

Читайте також: Україна пропонує Грузії перетин кордонів за ID-картками

За його словами, основна місія проекту "Шлях миру" полягає в пропаганді миру, добросусідських відносин між народами, здорового способу життя.

"Шлях від далекосхідного міста до столиці Португалії символізує шлях від Тихого до Атлантичного океану. Попереду в мене ще десятки тисяч кілометрів, численні зустрічі, нові знайомства. Взагалі, спілкування з людьми для мене найважливіша складова в цьому проекті", - сказав Нодар Берідзе.

Упродовж багатьох років він працює волонтером програми "Жди меня" в 10 країнах світу, допомагає близьким людям знайти один одного. За цей час йому вдалося знайти вже понад 800 осіб.

Читайте також: У Грузії відкрили пам’ятник Лесі Українці

У неділю, 24 грудня, грузинський веломандрівник продовжить свій марафон.

"У неділю я вирушаю за маршрутом Житомир – Новоград-Волинський – Рівне – Луцьк – Почаєво – Тернопіль – Львів і через Ужгород поїду до Угорщини й далі за 2,5 місяця доїду до Лісабона", – уточнив Берідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-