Онлайн-енциклопедія допоможе туристам краще пізнати Тернопільщину

Онлайн-енциклопедія допоможе туристам краще пізнати Тернопільщину

Укрінформ
Своєрідним інформаційним орієнтиром для тих, хто хоче більше дізнатися про Тернопільщину, буде створена тут електронна «Тернопільська енциклопедія».

Про неї на своїй сторінці у Facebook пише автор проекту, краєзнавець, журналіст Микола Василечко.

 «Як обіцяв, нині відкриваю для всіх посилання на новий проект про Тернопільщину, задум якого виник ще наприкінці 2000-х. Наразі, хоч як старався, але встиг зробити менше, ніж планував, та все ж наштампував 1700 заготовок майбутніх статей, визначився із загальною концепцією формування назв статей, стилем шаблонів, оформленням та іншим. Решта — у процесі обдумування, вдосконалення і здійснення. Одразу зауважу, що «Тернопільська енциклопедія» — не копія «Вікіпедії»: статті тут відрізнятимуться за стилем і наповненістю. Буде багато статей про Тернопільщину і тернопільців, яких у «Вікіпедії» не було, нема і не очікується, бо багато тернопільських тем для неї незначимі. А для нас - важливі», - підкреслює автор.

Читайте також: У Хмельницькому презентували 3D-путівник містом

За його словами, якщо «Вікіпедію» може редагувати кожен, через що це роблять багато анонімів чи користувачів під невизначеним «ніком», то в «Тернопільській енциклопедії» можуть редагувати люди тільки під власним ім’ям і з усією відповідальністю за написане. Водночас, попри ці обмеження, тут можна подавати оригінальне дослідження, що не дозволяється у «Вікіпедії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-