У національних парках Херсонщини побувала рекордна кількість туристів

У національних парках Херсонщини побувала рекордна кількість туристів

Укрінформ
Джарилгацький національний природний заповідник, що в Херсонській області, цього туристичного сезону відвідало майже вдвічі більше мандрівників, ніж минулоріч.

Про це заявила заступник начальника управління туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації, начальник відділу рекреаційно-курортних територій Тетяна Таранова в коментарі Zruchno.Travel

"Значно зросла кількість туристів в національних парках Херсонської області. Зокрема, в Джарилгацькому національному природному заповіднику і Національному парку "Олешківські піски". Якщо в 2016 році острів Джарилгач відвідало близько 25 тисяч туристів, то в цьому році їх кількість досягла 41 тисячі", - зазначила Таранова.

До парку ж "Олешківські піски", за її словами, приїхала рекордна кількість гостей.

"У 2016 році там (в Національному природному парку "Олешківські піски" – ред.) було всього 266 туристів – це, правда, пов’язано ще і з тим, що минулого року там проводилися військові навчання. У 2017 році "Олешківські піски" відвідали 1257 осіб – такої кількості туристів не було за всю історію існування парку", – розповіла представник ОДА.

Читайте також: Природні парки Чернігівщини привабили нових туристів

Вона також зазначила, що в адміністрації парку стверджують: не змогли прийняти всіх охочих потрапити на територію парку. Екскурсії організовували тільки на вихідних, бо там досі проводяться військові навчання.

Крім того, Таранова уточнила, що всій Херсонській області вдалося зберегти туристичні показники минулого року.

"У цьому році Херсонська область прийняла 3,5 мільйона туристів, в тому числі близько 20 тисяч іноземних гостей. Кількість іноземних туристів почала зростати після відновлення роботи Міжнародного аеропорту "Херсон". Думаю, що ця тенденція збережеться", – додала чиновниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-