Замки Львівщини мають бути у власності держави - облрада

Замки Львівщини мають бути у власності держави - облрада

Укрінформ
Керівництво Львівської обласної ради вважає, що замки Львівщини повинні бути передані у державну власність.

Про це під час "круглого столу" у Львові, на якому обговорювали проблеми збереження унікальних замків області, заявив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

"Наша позиція полягає в тому, щоб перейняти їх у комунальну власність, а потім передати в управління держави. Такі заходи здійснюються для того, аби ...зберегти нашу історико-культурну спадщину", - сказав Гірняк.

Читайте також: Музеями Львівщини відтепер можна прогулятися віртуально

У "круглому столі" взяли участь представники Львівської облради, Мінкульту, Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького та громадських організацій, які намагались з’ясувати, хто і згідно з яким механізмом повинен одержати право власності на замки.

Як повідомив начальник управління майном спільної власності Микола Бандра, на розгляд обласної ради підготовлено проект рішення про оформлення права власності на об’єкти культурної спадщини. Відповідно до нього буде оформлено право спільної власності територіальних громад Львівської області на низку об’єктів нерухомого майна. Зокрема, йдеться про музейний комплекс Олеського, Золочівського та Підгорецького замків, оборонну вежу з укріпленнями в с. П’ятничани, а також каплиці Боїмів та башти колишньої Святодухівської церкви, що у місті Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-