Між Києвом і Запоріжжям курсуватиме поїзд з українськими вагонами-трансформерами

Між Києвом і Запоріжжям курсуватиме поїзд з українськими вагонами-трансформерами

Укрінформ
У суботу, 11 листопада, в перший рейс вирушить поїзд "Нічний експрес" №38 Київ – Запоріжжя, сформований повністю з нових вагонів-трансформерів від українського виробника. 

Потяг із Києва курсуватиме як "Нічний експрес", а із Запоріжжя - як "Інтерсіті+", повідомляє прес-служба Укрзалізниці на офіційній сторінці в Facebook.

Як зазначив в.о. голови правління відомства Євген Кравцов, завдяки такому типу рухомого складу поїзд перевозитиме пасажирів як з місцями для сидіння, так і зі спальними місцями: з Києва як «Нічний експрес», а з Запоріжжя як «Інтерсіті+».

Поїзд вирушить із Києва о 21:10 та прибуде до Запоріжжя наступного дня о 06:32. Під час рейсу заплановано зупинки на станціях Расава (21:59), Кам’янське-Пасажирське (04:40), Дніпро Головний (04:40). Вартість квитка у вагоні люкс становить 1118,19 грн, у купейному вагоні – 455,91 грн.

Зворотно він як "Інтерсіті+" №738 Запоріжжя – Київ відправиться в перший рейс 12 листопада о 08:21 та прибуде до столиці о 16:33. Зупинятиметься на станціях Дніпро-Головний (09:52) та Кагарлик (15:27). Вартість квитка у вагоні І класу становить 616,27 грн, ІІ класу – 306,73 грн.

Читайте також: Інтерсіті Київ - Харків змінює розклад

"Ми впевнено взяли курс на оновлення пасажирського рухомого складу, і новий поїзд Київ – Запоріжжя – ще один крок на цьому шляху. Курсування нового поїзда дозволить покращити логістику п’яти мільйонам осіб, які проживають у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Ми пропонуємо пасажирам цей новий формат організації перевезень і будемо уважно вивчати відгуки та пропозиції щодо нього. Особисто я впевнений, що наші пасажири вже відчувають зміни в рівні сервісу, якості обслуговування", - прокоментував Кравцов.

Раніше повідомлялося про перший поїзд №149 Київ - Івано-Франківськ, сформований із нових пасажирських вагонів-трансформерів вітчизняного виробництва. Він вирушив у перший рейс 17 січня 2017 року. Другий поїзд такого типу розпочав курсування тим же маршрутом 24 лютого 2017 року.

З 10 грудня 2017 року вводиться новий графік руху поїздів, яким передбачено нові напрямки та маршрути. Крім поїзда Львів - Одеса, який уже вирушив у перший рейс 29 жовтня 2017 року, нові поїзди курсуватимуть також за напрямками Ужгород - Лисичанськ, Івано-Франківськ - Костянтинівка, Харків - Одеса, Одеса - Лисичанськ, Івано-Франківськ - Чернігів, Київ - Запоріжжя та Харків - Рахів. Готується нове сполучення до Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-