У Чернівцях двірник підмітатиме вулицю трояндами

У Чернівцях двірник підмітатиме вулицю трояндами

Фото
Укрінформ
На чернівецькій вулиці Ольги Кобилянської встановили ковану скульптуру «Двірник з трояндами», яку місту подарували місцеві ковалі.

Про це повідомляється на сайті Чернівецької міської ради.

«За легендою вулицю Ольги Кобилянської за часів Австрії підмітали трояндами. Тому цей двірник має в руках віник з трояндами. Це символічний пам’ятник усім чернівецьким двірникам, яким жителі міста завдячують чистотою. Двірники на Панській вулиці були освічені, знали кілька мов, тому цей образ такий витончений», – розповів коваль Андрій Хорт.

Зазначається, що місце розташування нової атракції визначали фахівці міськради, вивчивши, зокрема, громадську думку щодо цього питання. Водночас, як повідомила головний архітектор міста Наталія Хілько, двірник з трояндами може мандрувати містом. А місце на Кобилянській обрали тому, що тут часто прогулюються туристи.

Читайте також: Пам’ятник трамваю стане новою атракцією Дніпра

«Це не скульптура, це арт-об'єкт, який може мігрувати. Він пересувний. Якщо громада запропонує змінити локацію, то двірника встановлять деінде», – зауважила Хілько в коментарі «Чернівецькому променю».

Варто зазначити, що вже 8 років поспіль Чернівці отримують від ковалів подарунки на День міста. І всі презенти стають туристичними «родзинками». Серед них – «Коло друзів» на Головній, гойдалка «Я люблю тебе», місток та лава для закоханих в Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, велосипед і ключ з зображенням воріт Університету на площі Святої Марії, карета, символічний знак об'єкта ЮНЕСКО – Резиденції Митрополитів Буковини і Далмації на розі вул. Шкільної та Турецької, мапа Чернівецької області.

Фото: molbuk.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-